avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune judecatoreasca

O firma este proprietara unor depozite de deseuri. Pentru desfasurarea lucrarilor de ecologizare a acestor depozite are nevoie de terenul din jurul depozitelor care este al Consiliului local.
Consiliul local ( concedent) cncesioneaza acestei firme ( concesionar ) terenul pentru a putea desfasura activitatea de ecologizare a depozitelor de deseuri.
Cu acordul Consiliului local, Concesionarul inchiriaza terenul unei firme prestatoare de servicii ( care a executat efectiv lucrarile de ecologizare).
Prestatorul construieste pe terenul in cauza cu autorizatie de construire emisa de Primarie o serie de constructii necesare executarii contractului de prestari servicii.
Constructiile sunt ridicate de Prestator dar cu banii Beneficiarului.
Prin contractul de prestari servicii Prestatorul si Beneficiarul stabilesc ca la finalizarea lucrarilor de ecologizare constructiile ridicate pe teren cu banii Beneficiarului sa ramana in proprietatea Beneficiarului.
La finalizarea contractului de prestari servicii si a celui de inchiriere teren, Prestatorul refuza sa elibereze terenul iar beneficiarul nu poate intra in proprietatea constructiilor realizate cu banii sai.
Cum trebuie sa actioneze Beneficiarul pentru a dobandi proprietatea asupra constructiilor realizate de Prestator pe banii sai ( ai beneficiarului ) ?
Carei instante se poate adresa si in contradictoriu cu cine ?
Care va fi obiectul cererii sale?
Poate solicita direct cvaloarea constructiilor ?
Am nevoie de un sfat urgent.
Mergeti cu actele la un cabinet de avocatura , cazul este mai complicat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire proprietate constructie prin conventie sabinna sabinna O persoana ridica o constructie cu banii altei persoane pe terenul unei terte persoane.( exista acordul tuturor ) Conventia scrisa dintre primele doua ... (vezi toată discuția)
Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat iuliainstant iuliainstant Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local? Concesionarul - ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune ioanandrei ioanandrei In calitate de persoana juridica de drept privat (concesionar) am dobindit in anul 1999 un contract de concesiune pentru prestarea unor servicii de interes ... (vezi toată discuția)