avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa nationalizata 5/8
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa nationalizata 5/8

Buna ziua,

Tatalui soacrei mele i s-au nationalizat 5/8 din casa . Nu stiu sigur daca a primit vreo remuneratie pentru acea cota parte indiviza. In prezent eu si sotul meu platim chirie pentru cele 5/8 iar celelealte 3/8 le-am preluat prin contract de vanzare cumparare de la soacra mea .Ce se poate face pentru recuperarea celor 5/8? mentionez ca nu au actionat nici pe legea 10 nici pe 112.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 05:21, 15 Septembrie 2012
Din punct de vedere legal, nu mai puteti beneficia de prevederile Legii 10/2001, termenul fiind expirat. Daca vreti totusi sa deveniti propritra pentru tot imobilul, puteti cere iesirea din indiviziune in contradictoriu cu actualul proprietar sau puteti depune cerere pentru cumpararea cotei indivize de 5/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunicul - mama decedata SEY&SER SEY&SER bunicul si bunica au primit un impbil cu contract de v-c de la parintii bunicului cu clauza de a avea grija de ai si de a-i inmormanta, acestia decedeaza ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ne judecam de 8ani cu vecinii noștri pentru a ieși ... monicalyly monicalyly Bună ziua! Ne judecam de 8ani cu vecinii noștri pentru a ieși din indiviziune. Menționăm faptul ca în casa au rămas nepoții, care nu au nici un act pe ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune officemvp officemvp buna seara . as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o ... (vezi toată discuția)