avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie furt telefon
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie furt telefon

AM FOST ACUZAT DE CINEVA CA I- AM FURAT TELEFONUL TELEFONUL . AM FOST CONTROLAT DE JANDARMI SI NU AU GASIT TEL LA MINE IN SCHIMB EU AM AVUT UN APARAT ELECTROSOC PENTRU AUTOAPARARE. EL SI-A GASIT TELEFONUL DAR ARE MARTORI CA IL-AM FURAT . MI SA TRIMIS CITATIE AM FOST IN CALITATE DE FAPTUITOR. AM FOST LA POLITIE SI A ZIS CA ARE MARTORI SI VA MERGE CAZUL MAI DEPARTE. NU AM LUAT TELEFONUL CE MI SE VA INTIMPLA? NU AM NICI UN FEL DE CAZIER .
brados_d a scris:

vreau sa stiu cit de importante sunt declaratiile martorilor si daca cantaresc asa de mult>?????????


Declaratiile martorilor sunt foarte importante in cazul dvs.

Depinde insa si de alte probe.
Depinde cum s-a gasit telefonul.
Probabil ca v-au luat si amprentele dupa telefon.

Ar fi recomandabil sa mergeti insotit de avocat pentru a nu va ingreuna situatia.

Este greu de spus ce va rezulta din ancheta penala si ce sanctiune se va aplica.
E posibil sa aveti cazier in viitor.
”eu iam dat acestuia telefonul meu dupa care sa sune sa constate ca nu e la mine.”

” am mers apoi . . . telefonul la gasit cetateanul dar zice ca eu lam furat si l-am aruncat.”

” are martori care zic k m-au vazut ca lam luat si alti martori care zic ca mau vazut ca lam aruncat. eu nu am luat nici un telefon. ce se va intimpla?”

În concluzie : dormiți liniștit :
1) telefonul nu era la dvs.;
2) reclamantul are obligația de a proba acuzațiile aruncate asupra dvs.;
3) observ : 2 tabere de ”martori” : a) organul de cercetare are obligația legală de a clarifica scopul și apariția celor 2 tabere de ”martori” ; b) deci : era ”seara zilei de 30.09.2012”, păi, dacă era seară, între timp s-a făcut noapte și atunci : cum au văzut ”martorii” că dvs. ați luat telefonul, de unde știau ei că aparține acelui cetățean acel telefon și nu cumva era telefonul dvs. pe care ”l-ați lăsat pe masă” ca să ”aprindeți” o țigară și s-o fumați liniștit; c) acel cetățean era cam ”bine aghezmuit” că nici nu avea telefon pe masă, ”probabil îl avea în buzunar” și a ”uitat” unde l-a pus, nu ? d) ”martorii ?!” erau și ei sub influiența alcoolului, doar erau ”prieteni” cu reclamantul etc etc și de aceea vor să-l ajute cu declarații nepotrivite
4) au luat ca probe-amprentele dvs. de pe acel telefon organele de cercetare penală ? dacă NU, atunci de unde rezultă că dvs. ați ”luat” acel telefon ? deci sunt doar acuzații nefondate aruncate asupra dvs. la un păhărel în plus consumat de acel reclamant și de ”martorii” în speță ;
5) cu un BUN avocat, e posibil să-și retragă plângerea, în cel mai greu caz veți primi o amendă administrativă, penală.Prin absurd, o condamnare cu suspendare.
Plangerea pentru furt nu se poate retrage.

Se vor face cercetari si in functie de ceea ce se va stabili veti fi sanctionat sau nu potrivit legii.

Problema dvs. este ca daca au probe si nu recunoasteti enervati si politistul si procurorul si veti ajunge la instanta.
Singura sansa ca sa nu ajungeti la instanta daca sunteti vinovat ar fi sa recunoasteti, dar sfatul meu este sa mergeti insotit de avocat la politie pentru a incerca sa inteleaga in mod clar despre ce este vorba si daca exista sau nu probe in aparare.

Daca sunteti nevinovat dar recunoasteti furtul iarasi nu ar fi deloc bine...pentru ca fiind nevinovat nu trebuie sa recunoasteti...
mentionez ca nu mi sau luat probe de amprenta.

probe au doar martori. atit. ce se va intimpla?


Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Stai liniştit, sânt doar minciuni de-ale poliţiştilor, nu există nicio probă, proba cu martori este o probă indirectă care trebuie coroborată cu alte probe. Nici măcar în procesul verbal de percheziţie nu este consemnat că telefonul a fost găsit în posesia ta. Justiţia se face cu probe nu cu presupuneri, pentru că nici martorii nu aveau posibilitatea să vadă ce povesteşti tu.

Alte discuții în legătură

Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Am vandut un telefon furat cumparat de la cineva mihaigsa mihaigsa Am cumparat un telefon iar dupa 1 saptamana lam vandut, dupa 4 saptamani ma suna politia si am mers la sectie. Miau zis ca telefonul pe care lam vandut a fost ... (vezi toată discuția)
Furt telefon - consecinte emyliano emyliano acum vreo 3 sapt intro discoteca am furat un telefon ...lam confundat cu al meu dar dupa ce am vazut ca lam luat aceia plecase ...si nu lam mai dat inapoi azi ... (vezi toată discuția)