avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar

As vrea sa stiu daca , in cazul in care lucrez doar 2 ore pe zi mi se poate face poprire pe salar de catre cei de la impozite si taxe locale.Mentionez ca am o amenda neplatita in valoare de 680 lei si am fost instiintat ca mi se va face poprire pe salar.Este posibil asa ceva , tinand cont ca lucrez doar 2 ore pe zi???
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:52, 4 Octombrie 2012
Este legal atata timp cat exista un titlu executoriu ce trebuie pus in aplicare. Dupa ce achitati faceti dovada platii cu o adresa pe care o ridicati de la Serviciul taxe si impozite locale, in baza careia banca este obligata sa va deblocheze conturile. Daca aveti conturi deschise la mai multe banci va trebuie cate o adresa pentru fiecare banca in parte emisa de Serviciul taxe si impozite locale.
multumesc fff mult
Buna ziua. Conform articolului www.avocatnet.ro/content/art...
proprirea se face pe jumatate din salariul net. Care este adevarul sau nuanta?

Am reusit sa platesc in ultimeile 4 luni doar dobanda nu si ratele dar am anuntat prin email banca ca voi incepe sa platesc rata+dobanda incepand din aceasta luna. Banca ma ameninta ca ma executa silit.

Ma pot executa silit asa, pur si simplu desi eu incerc sa platesc cat de mult posibil? Acum mi-am mai luat un job si imi va creste salariul si la jobul principal. De doi/trei ani am un venit cu peste 700RON mai mic decat atunci cand am facut imprumutul.... Il voi achita, dar deocamdata nu pot sa fac fata ratelor intregi (rata+dobanda).
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
roberth, utilizator
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta, pot fi urmarite in limita a:
- 1/2 din venitul lunar net, pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
- 1/2 din venitul lunar net, indiferent de natura creantelor, daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume;
- 2/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
Rectific ultima liniuta a colegei Gabriela: a se citi 1/3 in loc de 2/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire... este posibil? le_dana le_dana fostul meu angajator a primit de la un executor judec. o adresa de infiintare a popririi pe numele meu.(neplata ratelor la un credit de consum) eu de ceva timp ... (vezi toată discuția)
Executare silita - cuantum maxim poprire pensie 2740826332154 2740826332154 care este suma maxima pentru o poprire din cauza unei executari silite ,suma care trebuie executata este de 1350 ron iar pensia este de 700ron? (vezi toată discuția)
Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)