avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana insarcinata

pentru o persoana insarcinata in 2 luni fara loc de munca exista posibilitatea sa plateasca din urma contributii pentru a beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:48, 25 Septembrie 2012
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
freeelis a scris:

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Caz concret persoana insarcinata in luna a 2-a de sarcina pana acum nu a fost salariata nu a obtinut venituri.Exista vreo posibilitate ca angajandu-se acum sa plateasca din urma si sa beneficieze de indemnizatie?
Asa cum am facut precizarea, acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor, ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit.

In acest sens, va trebui sa aveti incheiat un contract in baza caruia trebuia sa realizati venituri supuse impozitarii ..

Exista posibilitatea specificata de dvs, sub riscul sanctionarii contraventionale a angajatorului ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Ina_2011 Ina_2011 Am o prietena care 1 an si jumatate nu a lucrat, deci nu a cotizat la stat nimik in acest timp, iar acum 2 saptamani s-a angajat dupa care a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului oana_plescan oana_plescan sunt casnica si nu am carte de munca.as dori sa stiu daca pot face ceva sa beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului. daca da unde as putea plati ... (vezi toată discuția)
Insarcinata vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, am o vecina insarcinata in cinci luni,lucreaza dar fara contract de munca, daca ar platii la stat taxele aferente , poate primii indemnizatia ? ... (vezi toată discuția)