avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din greseala din supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din greseala din supermarket

Astazi mi sa intamplat un lucru foarte jenant chiar daca nu a fost intentionat.Am fost la cumparaturi la Carrefour si printre alte produse cumparate de mine sa aflat si o unghiera de 10 lei.Am facut si alte cumparaturi si am mers spre casa.Am pus produsele pe masa am achitat si cand sa ies cu plasele a venit unul de la paza si sa l urmez sa faca un control.Am crezut ca asa or face acum astia de la Carrefour.Am intrat intr-o camare a scos tot din plase si ma pus sa scot tot din buzunare...si cand ce sa vezi celebra unghiera de 10 lei era in buzunar.Ma apucat o rusine...Dar acum vine problema:Ma pus sa platesc acel produs de 10 ori valoarea lui ca altfel suna la politie...Eu atunci cum eram zapacit am acceptat sa platesc de 10 ori valoarea lui si acum imi pare rau...Mai rau este ca nu am primit nicio chitanta pentru suma aia,si ce imi pare rau este ca acei bani a intrat in buzunarele lor.Mar interesa daca stie cineva ce le pot face legal,sau o metoda sa-i invat minte sa numai ia spagi.Mai bine le ziceam sa cheme politia ca nu suport oamenii spagari.Eu am crezut ca este o regula a magazinului,apoi mi am dat eu seama ca nu are cum treaba asta sa fie ceva legal.
Va multumesc anticipat si sper sa primesc un raspuns cat mai rapid.
Cel mai recent răspuns: dj_coco , utilizator 18:57, 5 Februarie 2013
Nu neaparat ar insemna ca a recunoscut furtul daca a achitat banii...deoarece se putea feri si de un scandal aiurea in care se lasa cu dosar penal si nu il credea nimeni.
Depinde foarte mult si ce.probe existau si nici sa isi angajeze avocat ca sa se apere competent nu prea se merita deoarece costa prea mult.
Ar fi bine sa lasati lucrurile asa pt ca daca le complicati riscati sa iesiti mai rau decat ati iesit.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu neaparat ar insemna ca a recunoscut furtul daca a achitat banii...deoarece se putea feri si de un scandal aiurea in care se lasa cu dosar penal si nu il credea nimeni.
Depinde foarte mult si ce.probe existau si nici sa isi angajeze avocat ca sa se apere competent nu prea se merita deoarece costa prea mult.
Ar fi bine sa lasati lucrurile asa pt ca daca le complicati riscati sa iesiti mai rau decat ati iesit.


sunt de acord cu dumneavostra domnule avocat dar daca imi permiteti,o intrebare:incep cei de la judiciar urmarirea penala pentru o asemenea fapta cand persoana respectiva are bonuri pentru alte produse si din declaratie reiese clar faptul a uitat-o in buzunar?si daca nu l-ar crede pe om,unde e pericolul social(ca sa nu mai vorbim ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt)?asta e achitare in 99% din cazuri.nici macar nu incepe urmarirea penala.parerea mea.si furtul inseamna a insusi un bun cu intentie,nu ca esti uitic/bleg/etc...


p.s.: 1.din punctul meu de vedere ce a facut acel "Security" este luare de mita,se incadreaza perfect pe latura obiectiva a infractiunii.
2.ca nu ai nervi sa mergi sa dai declaratii pe la politie aia e altceva,mananca timp si bani.aici sunt de acord :)
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
porcul, utilizator
Trebuie sa fim de acord ca apararea in sensul ca a uitat-o in buzunar este cam puerila,hai sa mergem la cumparaturi si sa ne indesam cate ceva prin buzunare si sa le uitam acolo,pentru asta sant cosurile domnilor,ca fapta are un grad scazut de pericol social sant de acord,dar nu sant de acord sa minimalizam acest gen de fapte si sa incurajam prin raspunsurile noastre pe cei predispusi in sensul ca daca valoarea este mica, gata scapi,nu este corect nici fata de noi nici fata de societate.
nu asta am vrut sa insinuez :D
Normal că este furt, în primul rând , atunci când iei un produs de pe raft nu-l pui în buzunar, ci în coşul cu cumpărături.
Sunt de acord că plata aceea de 10 ori a prodsului este o inepţie, presupun că este o sancţiune pe care ei îşi permit s-o aplice, în schimbul nedepunerii unei plângeri. Nu mi se pare a fi ceva legal şi mai ales mă întreb unde se duce acea sumă de bani, dacă intră în buzunarul paznicului , sau se face venit la bugetul magazinului. Dar da, seamănă cu mita, în modalitatea pretinderii unor bani .
Pentru cel care a sustras bunul poate fi convenabil aşa, ştiind şi el bine că nu a pus unghiera în buzunar din greşeală. Poate că este un cleptoman, pentru că , dacă a avut 100 de lei la el, era clar că îşi permitea să cumpere unghiera.

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)
Acuzare furt din magazin laur007g laur007g Buna ziua! Cu putin timp in urma am avut in incident in unul din magazinele din Germania. Eram in magazin si vroiam sa cumpar un Memory Stick in valoare de 10 ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin anna2005 anna2005 Buna seara!Am si eu o problema,va rog ajutati-ma cu un raspuns.Zilele trecute,imi asteptam o prietena intr-un supermarket,..si invartindu-ma de colo-colo,.sa ... (vezi toată discuția)