avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara carnet cu proces pe rol... Va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara carnet cu proces pe rol... Va rog sa ma ajutati !!!

As vrea sa va rog daca ma puteti ajuta cu o parere sau un sfat legat de problema cu care ma confrunt in acest moment.
Astazi am fost oprit de catre un politist deoarece nu purtam centura de siguranta. Problema cea mai grava este ca conduceam fara permis deoarece era suspendat, avand proces pe rol tot din cauza conducerii fara carnet si cu numere expirate urmat de un accident auto. Am specificat clar politistului faptul ca doream sa parchez masina intr-un loc de parcare deoarece tipul care mi-a condus masina pana la momentul cand am fost oprit pentru control, nu mai putea sa ma ajute sa duc masina acasa si fusesem avertizat ca in acel loc se ridicau masini astfe incat doream doar sa mut masina dintr-un spatiu public in altul. Vreau sa mentionez ca nu am antecedente penale iar masina are toate actele in regula si este proprietate personala... As vrea sa stiu la ce ma pot astepta si ce sfaturi imi dati pentru acest caz. Cu stima,
Cel mai recent răspuns: danyyy , utilizator 02:28, 27 Martie 2009
Idea este sa dea o declaratie in prezenta unui avocat.Faptele sunt clare,din moment ce poitistul a avut martor.Daca refuza sa colaboreze,va putea fi considerata ca rea vointa.Cu atat mai mult cu cat nu este la prima abatere.Dar sunt intru totul de acord sa dea declaratia doar in prezenta unui avocat.De specialitate.
Ca sa fim sinceri, cel putin 40% dintre romani conduc fara carnet din diverse motive, in special cei cu posibilitati materiale sau "relatii". Sunt constient de fapta pe care am facut-o deoarece nu orice cetatean roman isi permite sa plateasca 600 ron in cazul ridicarii masinii sale, dar in cazul meu faptul este consumat. Ceea ce este interesant consta in faptul ca imediat dupa ce am fost oprit de politie, in locul in care era masina parcata stationase o alta masina, si asta in fata politistului care ma oprise pentru control. Eram curios sa stiu conform legii care sunt repercursiunile in acest caz... Cu stima,
Sunteti in "galeata" ca sa ma exprim plastic. Aveati deja 2 fapte si ati mai adaugat una.
Daca nu va permiteati sa platiti 600 de ron in cazul ridicarii masinii, o sa platiti mai mult in cazul unei amenzi penale.
Domnule ,nu putem invoca faptul''si altii fac".De asemenea,mai putin conteaza ca alta masina a parcat in acel loc,pentru ca nu va ajuta cu nimic in prezenta speta.Problema se ridica in sensul in care dvs.reusiti sa scapati cat mai ieftin ,si as dori din tot sufletul sa se intample asa,doar cu conditia ca dvs.sa fi tras invataminte din acest caz.
nu ti-se va intampla absolut nimic....bine ca n-ai avut accident...dute la procese si cu asta-basta....fi increzator si in cel mai nefericit caz vei primi suspendare...desi nu cred....aveai scoala de soferi facuta?...mult noroc si stai linistit....garantat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins de 2 ori cu carnet suspendat, cu proces pe rol... sfaturi !!! p1xel p1xel As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera permisul de conducere auto si a scapa de incidenta penala sau inchisoare, tinand cont de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Accident, vatamare corporala, permis de conducere. Cyclops Cyclops Buna ziua, In mai am avut un accident cu masina. Pe trecerea de pietoni am acrosat o femeie aparuta brusc dintre taxiurile parcate pe acea trecere de ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda auto zavastin zavastin Buna ziua, Am fost amendat de Politie pentru ca mi-am pastrat banda! Intr-o intersectie eram incadrat pentru a face stanga (de pe banda de stanga), iar ... (vezi toată discuția)