avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... formularea unei intaminari corecte si complete in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

formularea unei intaminari corecte si complete in procesul de divort

Buna ziua!
Sunt Georgiana si am mare nevoie de sfatul dvs.Sotul meu a deschis actiune de divort din culpa comuna,cu cerere de schimbare a numelui si motive de divort generale si mincinoase.sunt total impotriva divortului.Sfatuiti-ma la primul termen cum procedez,iau sau nu avocat si daca e bine sa formulez intampinare ce voi scrie concret contaracarand fiecare capat formulat de el.mentionez ca avem copii minori,nu doresc sa revin la numele avut in ainte de casatorie .As formula eu o intaminare si avocat parca nu as angaja inca .Sper totusi sa se razgandeasca pana la termen mai este inca o lunaSE VA MAI PUTEA PRELUNGI ATUNCI TERMENUL CERAND DOAR ATUNCI AVOCAT PE MOTIVUL CA AM SPERAT SI CHIAR DISCUTAT DE IMPACARE?VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNSUL DVS.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:39, 6 Noiembrie 2012
Parerea mea este sa va intalniti cu un avocat ca sa va clarificati care sunt etapele procesului, puteti pierde multe daca depuneti intampinare in speranta impacarii si apoi va treziti ca aveati si dv. sa-i cereti in contrapartida unele chestiuni...

Mai bine il convocati la o negociere, o conciliere, acolo amanta nu e prezenta (sper) si asa vedeti intr-adevar ce vrea.
Iar daca e rost de impacare, succes! Dar daca nu e, macar sa nu va pierdeti din drepturile procesuale!
Bun am inteles,va multumesc mult ceea ce doresc sa va rog...ma puteti ajuta efectiv sa scriu cateva randuri pentru :cerere de divort din culpa comuna(mentionez ca el are amanta de 4 ani si jumatate....am dovezi)vreau sa demontez acest punct din cerere,Vrea sa nu-mi lase numele...si acesta vreau sa-l demontez....invatati-ma va rog ce sa scriu,apoi nu are atasata copia de pe buletinul lui la dosar,nu trebuia?ma pot lega si de asta...?motive ...jenante si mincinoase cum ca relatiile s-au racit si continuarea casatoriei e imposibila....dati-mi va rog o formulare profesionista cu motive cu tot.Multumesc
Ca sa nu cheltuiti banii pe avocat cereti un termen pentru a va angaja avocat si sa precizati ca nu sunteti de acord cu divortul.
Sa mai aratati si faptul ca ati crezut ca va puteti impaca.

Daca va insista cu divortul si dupa primul termen de judecata va trebui sa va angajati avocat ca sa va aparati si ca sa va judecati.
In citatia pe care am primit-o se spune ca am obligatia sa depun intampinare.Sa inteleg ca intampinarea nu este obligatorie totusi si spun acele lucruri doar acolo in fata instantei?Daca sunt intrebata acolo caci el a cerut interogatoriul meu ,probe testimoniale si proba cu inscrisuri...poate prezenta la prima infatisare aceste probe,sau chiar aduce martori chiar daca la dosar nu apar deloc?Ce fac,ce spun in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
georgianapop, utilizator
Daca cereti termen pentru a va angaja avocat nu se va intampla nimic decat o amanare a cauzei.
Intampinarea se va depune ulterior daca va veti angaja avocat.
Puteti depune intampinarea si fara avocat insa nu veti stii sa va fdormulati apararea in mod corespunzator.

La al doilea termen de judecata se vor administra probele daca nu se va amana din nou...
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca nu am bani de avocat cosmin3000cosmin cosmin3000cosmin am lucrat in germania anul acesta in timpul cat am fost in germania sotia mea sia gasit pe altcineva am aflat asta dupa ce am venit si am cheltuit o parte din ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna snowwhite snowwhite as avea nevoie de ajutor... as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un ... (vezi toată discuția)