avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea autoritatii parintesti,stabilire locuinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea autoritatii parintesti,stabilire locuinta minor,contributie lunara pt.minor

Buna seara!sunt casatorit,am o fetita si o relatie stabila si frumoasa cu familia mea.am cunoscut cu cativa ani in urma o femeie,iar din relatia noastra a rezultat in copil.am intretinut relatia si am avut grija financiar de copil.acum,mama fetei ma cheama in judecata pt.stabilirea locuintei minorei,solicita ca autoritatea parinteasca sa ii fie incredintata si respectiv 200 euro pa luna pt.fata pana 18 ani.a invocat art.398alin.1/art.487,488si 506 si la bani legea 207/2004.are la dosar certificatul de nastere a minorei si o asa zisa adeverinta de venit din tara in care muncesc(fara stampila,fara semnatura trimisa prin fax ,ii trebuia la gradinita,dar nu e oficiala)pur si splu se specifica ,ca lucrez la o firma pe o perioada nedeterminata,atat.nu scrie ce venit.in primul rand nu am acte si mu lucrez legal.ati dori sa imi spuneti ce sanse are in a obtine toate acestea.momentan nu am depus nimic in intampinare.am dovada faptului ca timp de trei ani am contribuit financiar si am comunicat cu mama si copilul.dar mama vrea niste bani in plus desi eu ii trimit mereu.multimesc mult!
Ceea ce a depus mama cu privire la veniturile dvs. sunt doar un inceput de dovada.

Instanta este obligata sa solicite, printr-o adresa, veniturile dvs. pe ultimele 6 luni.

La aceste venituri se iau in calcul atat cele obtinute prin contract de munca cat si prin alte contracte de colaborare.

Se pot solicita astfel de relatii chiar si de la Administratia Financiara.
Multumesc!dar ceea ce vroiam sa spun este ca eu sunt in Anglia,nu am un contract de munca,nu detin acte!ce a depus la dosar este o hartie simpla pe care o poate scrie oricine nu e un act oficial!La care administratie financiara poate verifica,aici sau in Romania?Multumesc!
Se pot face verificari si la Administratia financiara de la domiciliul din tara, dar se pot solicita relatii si de la administratia financiara din tara unde va aflati.
In strainatate stiam ca procedurile sunt lente ,iar din partea statului roman e nevoie de o serie de formalitati,chiar prin punctele consulare se fac aceste demersuri.Stiu ca nu e chiar atat de simplu.Multumesc!
Simplu sau complicat... daca, partea interesata solicita acest lucru, se vor face.

Exista si posibilitatea ca demersurile pentru aflarea veniturilor sa fie facute direct de instanta sau de instanta pe cheltuiala celui ce le solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport suplinit de către instanța judecătoriei Eve2016 Eve2016 Buna ziua! Am o fetita dintr-o relație de concubinaj. Acum doi ani mama fetei a plecat cu ea în Elvetia, fără a avea pasaport, ilegal. Nu aveam încă ... (vezi toată discuția)
Ajutor, va rog. u r g e n t! Togoe Alex Togoe Alex Buna ziua, sau cu sora mea, parintii mei sunt despartiti dar nu legal, printr-un divort, si-au refacut amandoi viata, mama este plecata din tara de 2 luni iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cris0811 cris0811 Buna ziua! am si eu o problema. pe 1 august mi s-a terminat concediul de maternitate si m-am apucat sa-mi fac dosarul pentru indemnizatia de crestere copil. ... (vezi toată discuția)