parintii mei au mai multe imobile. suntem 2 copii la parinti. daca parintii mei imi fac un testament autentic care respecta rezerva succesorala , adica imi doneaza un imobil care nu valoreaza mai mult de 50% din intreaga avere, atunci acesta poate fi atacat? in cazul decesului mai e nevoie de declaratia mea de acceptare a testamentului sau mostenesc imobilul prin executare testamentara?
Ce dezmembrare vorbiti? Actul de dezmembrare este un act intre vii! Nu un testament! Fiecare parinte va lasa cota ce o detine din imobil.
Trebuie sa sune cam asa....
Subsemnatul, ........, casatorit, avand doi descendenti, dispun pt momentul incetarii din viata urmatoarele:
Las fiului/fiicei Mele XX, cu domiciliu, nascuta..., CNP......., cota de ce o detin din imobilul situat in .....................instelegand sa o/l institui legatar particular.
Am spus legatar particular caci doriti sa va lase doar acel imobil, iar legatul particular se refera la un bun individualizat, cum este cazul dvs, adica chiar si o cota parte din bun.
Totodata in testament , testatorul va declara ca a luat la cunostinta de rezerva sotului supravietuitor si a desecendentilor.