avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament autentic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament autentic

parintii mei au mai multe imobile. suntem 2 copii la parinti. daca parintii mei imi fac un testament autentic care respecta rezerva succesorala , adica imi doneaza un imobil care nu valoreaza mai mult de 50% din intreaga avere, atunci acesta poate fi atacat? in cazul decesului mai e nevoie de declaratia mea de acceptare a testamentului sau mostenesc imobilul prin executare testamentara?
Cel mai recent răspuns: montecarlobaby , utilizator 11:03, 30 Septembrie 2012
am inteles. dar fiind coproprietate, fiecare declara ca lasa jumatate din imobil sau cum?
sper ca nu trebuie dezmembrare?
Ce dezmembrare vorbiti? Actul de dezmembrare este un act intre vii! Nu un testament! Fiecare parinte va lasa cota ce o detine din imobil.
Trebuie sa sune cam asa....
Subsemnatul, ........, casatorit, avand doi descendenti, dispun pt momentul incetarii din viata urmatoarele:
Las fiului/fiicei Mele XX, cu domiciliu, nascuta..., CNP......., cota de ce o detin din imobilul situat in .....................instelegand sa o/l institui legatar particular.
Am spus legatar particular caci doriti sa va lase doar acel imobil, iar legatul particular se refera la un bun individualizat, cum este cazul dvs, adica chiar si o cota parte din bun.
Totodata in testament , testatorul va declara ca a luat la cunostinta de rezerva sotului supravietuitor si a desecendentilor.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire testament legatar universal magdalena46 magdalena46 Sotul prin testament, incheiat la notar, m-a desemnat mostenitor legatar universal conf art. 1055 Cod Civil (nu avem copii). In acest caz as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa - intrebare legata de testament bucdm bucdm Detin o casa si am un singur baiat, casatorit legal. In mod normal, dupa decesul meu si al sotiei mele, baiatul va mosteni casa. As dori insa sa las prin ... (vezi toată discuția)
Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)