avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Buna ziua,
Infiintam o asociatie de proprietari, iar neclaritatile pe care le avem sunt urmatoarele:
1.Pe C.F. colectiv din 14 apartamente lipsesc 4; la 2 dintre ele proprietarii stau in imobil si le putem scoate C.F. individual, dar la celelalte 2 nu se stie cine este proprietarul( sunt nelocuite). Pe constructorul care a ridicat cladirea nu il putem contacta-este persoana fizica si nu i se stie domiciliul actual.
Cum se face in acest caz- acordul de constituire al asociatiei de proprietari il semneaza cei 12( sunt peste 50%+1), iar in dreptul celor 2 apartamente nu se completeaza nimic( nume, cota parte, suprafata utila, act de proprietate, semnatura)?
2.Noi am scot C.F. colectiv integral-cladire+teren-era suficient sa soatem doar cladirea?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:43, 3 Octombrie 2012
Luati datele de la apartamente similare.
La unul exista posibilitatea, dar celalalt este "unic"-este sub acoperis si se intinde deasupra apartamentelor de la etajul inferior, dar din cauza formei acoperisului nu are aceeasi suprafata ca si apartamentele de mai jos. Din pacate este o situatie pe care nu am mai intalnit-o si nici nu ii gasim rezolvarea-de aceea am cerut ajutor pe acest forum, in speranta ca cineva a intalnit ceva similar.
Oricum, apreciez mult toate incercarile de a ne intinde o mana de ajutor.
In acest caz, pragmatic, faceti actele asociatiei, deci si acordul de asociere cu ce aveti la indemana (ii aproximati suprafata) si, in timp, cand si acel apartament de la ultimul etaj va fi ocupat ii veti modifica datele de suprafata, recalculati cota-parte indiviza si......gata. Ca doar n-o sa va opriti in loc de o buturuga mica. O dati la o parte daca tot ati vazut-o :)
Multumesc din nou.
Anul trecut, cu ocazia vanzarii unui apartament din asociatie, noul proprietar a adus la sociatie copia contractului de vanzare-cumparare asa cum prevede legea.
Atunci am constatat ca acel apartament avea 2 camere (51 m.p.) si nu 3 camere (64 m.p.), asa cum era inregistrat in documentele asociatiei de proprietari infiintata in 1997, situatie preluata de la asociatia de locatari ce functionase pana in '97.
Am afisat pe lista de plat din luna urmatoare 51 mp in loc de 64 la apartamentul respectiv si ne vedem de treaba mai departe.
In cazul dv, asa cum vi s-a sugerat mai sus, puteti estima suprafata apartamentului a carui acte nu le aveti si modificati suprafata atunci cand o sa aflati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea unei asociatii de proprietari albuemanoil albuemanoil Ce demersuri legale trebuiesc facute pentru desfiintarea unei A. P. ? Motivele sunt urmatoarele : 1. nu exista un acord de asociere ; 2. nu exista o ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)
Reparatii zone comune cristian_cojocaru cristian_cojocaru Din cite stiu, reparatiile pe zone comune se fac in functie de procentul inscris in contract. Exista o lege in acest sens care sa spuna explicit acest lucru si ... (vezi toată discuția)