avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire imposibil de executat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire imposibil de executat

Buna ziua,

Ca angajator, sunt tert poprit din oficiu, de catre instata, pentru pensia alimentara datorata de salariatul meu.
In prima luna de la infiintare, am trimis banii prin posta, la adresa din documentul de infiintare a popririi.
Banii s-au intors la mine, expeditor.

Aparent, mama si copilul au plecat din tara fara sa lase vreo data de contact (asta imi spune salariatul).

Mentionez ca si incredintarea minorului si instituirea popririi s-au facut conform vechii legislatii civile.

Ce ar trebui sa fac cu pensia alimentara care s-a intors la tertul poprit?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
smeagull, utilizator
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:09, 4 Octombrie 2012
De regula, in astfel de cazuri organul de executare poate decide. In cazul dumneavoastra, organul de executare este chiar instanta care a dispus infiinarea popririi cf Art. 453, alin 2, C.proc.civ.

Sunt de parere ca ideea cu suma consemnata la CEC la dispozitia creditorului este foarte buna dar in completare trebuie sa informati creditorul "la ultimul domiciliu cunoscut" precum si organul de executare referitor la aceasta masura. Asa sunteti acoperit legal in cazul unei posibile cereri de validare a popririi solicitata de catre creditor.

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
Juntao, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi, sunt foarte bune, complete si la obiect.

N-am sa mai trimit odata banii deja returnati, pentru ca in fiecare luna am sa tot trimit urmatoarea pensie alimentara. Daca vreodata o "transa" va fi ridicata de mama, imediat dupa aceea voi trimite si restantele.
In plus, sa retrimit prin posta aceeasi suma devine costisitor fie pentru mine, fie pentru tatal salariat (lui i-am retinut deja taxele postale pentru primul mandat postal, n-as vrea sa-i mai retin altele si nici sa platesc din buzunarul unitatii)

Acum sunt in prima luna in care s-au intors banii. Am sa ii tin urmatoarele 3 luni, timp in care mai analizez alternativele si mai vedem ce se intampla. N-am sa fac consemnarea inca, dar am sa informez debitorul si creditoarea (la domicilul cunoscut) ca banii sunt in posesia mea.

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!! rocsy77 rocsy77 doresc o explicatie de la persoane competente ce viziteaza acest site,eu sunt in ceata,lucrez intr-o institutie bugetara,am retinere pe fluturas ,o pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)