avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere balcon

As vrea sa stiu daca este nevoie de acordul vecinilor sau asociatiei de proprietari pentru inchiderea unui balcon.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:51, 5 Octombrie 2012
Pentru schimbat balustrada nu este necesara autorizatie
In temeiul disp art 16 din L nr 230/2007
Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii,pentru reabilitarea termica si eficienta energetica,potrivit prevederelor legale.
Indiferent de natura interventiei se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri
@noftag, pentru inchiderea balconului este necesar sa obtineti autorizatia de construire de la consiliul local de care apartineti, precum si acordul asociatiei de proprietari.
@nicole74, daca doriti sa schimbati doar balustrada, fara sa modificati caracteristicile initiale: material, forma, dimensiuni, culoare, nu aveti nevoie de autorizatie de construire sau acord vecini.
Acest lucru mi-au raspuns si cei de la Primarie, dar tinand cont ca blocul este din 76 unde pot eu sa mai gasesc acelas tip de balustrada care se facea pe timpul lui Ceasca?? In plus multi dintre locatari nu au respectat aces aspect armonios. Este cel care si- inchis balconul de sus pana jos cu termopan alb, cel cu termpoan maro, cel care a inchis doar sus cu prelata, cel c far si asa mai departe.
Adaptati-va si dumneavoastra la obiceiurile si practicile locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare balcon lazindaliborca lazindaliborca Buna ziua,am si eu nevoie de o informatie.Doresc sa inchid balconul actual(care e format din schelet metalic si sticla groasa cu fir metalic de sus pana jos) ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan spartacus2012 spartacus2012 Buna seara.As dori sa inchid jumatate din balconul apartamentului meu cu geam de tip termopan.Am nevoie de autorizatie de construire de la primarie ? Va rog ... (vezi toată discuția)
Construit camara in balcon potopea stelian potopea stelian Buna ziua,vreau sa-mi fac o camaruta in balcon ce consta in construirea unui zid din BCA si izolat cu polistiren si zugravit exact culoarea blocului plus usa ... (vezi toată discuția)