avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicare hotarare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicare hotarare

M-am judecat cu un furnizor de servicii si nu mi s-a comunicat hotararea (as fi dorit sa fac recurs pentru ca am vazut hotararea judecatoreasca pe saitol judecatoriei).
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: laumotor , utilizator 23:23, 6 Octombrie 2012
Ori asteptati comunicarea ori faceti o cerere de comunicare a hotararii. Conform art. 301 Cod procedura civila termenul de recurs este de 15 zile de la data comunicarii hotararii, daca legea nu dispune altfel.


Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
procesul s-a judecat in mai, hotararea s-a dat in iunie, a trecut cam mult timp. Este posibil sa nu se mai trimita hotararea partilor in astfel de situatii sub rezerva obligativitatii acestora de a se informa asupra hotararii?
hotararea instantei de fond se comunica obligatoriu partilor din proces.
Inschimb,daca era o cale de atac ( recurs,apel, contestatie in anulare, ... ), atunci acea hotarare nu se comunica, ci trebuie sa depuneti o cerere in acest sens pe care trebuie sa o timbrati corespunzator ( cu TJT = 2lei si TJ = 0,15 lei ).
Sa fiti atent,-a la termenul in care trebuie sa depuneti cererea, sa va incadrati in termenul legal.

multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata imbroserv imbroserv Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel. Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare permis circulatie ovigintech ovigintech Am fost in proces cu politia timp de un an de zile pentru contraventie sanctionata cu suspendarea permisului pe timp de 30 de zile, revin cu acest lucru in alt ... (vezi toată discuția)
Cum se taxeaza o cerere în 2014 pentru legalizarea unei hotãrâri judecãtoreºti? muraruelena muraruelena In anul 2013, pt. eliberarea unei hotarari judecatoresti se atasa la o Cerere: 1 TJ= 0,15 lei si 1 TJT = 2 lei. Am auzit ca se taxeaza: doar cu TJT = 5 ... (vezi toată discuția)