avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de somaj dupa concediul de ingrijire copil.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de somaj dupa concediul de ingrijire copil.

Am fost in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani in acest timp firma la care lucram a intrat in procedura de faliment, as vrea sa-mi depun dosarul pentru ajutorul de somaj, cei de la somaj mi-au cerut o decizie data de firma ca nu mai au nevoie de mine, fostul administrator al firmei mi-a zis ca nu mai poate sa-mi dea aceasta decizie ca nu mai are nici un drept de semnatura daca firma e in faliment. Se poate sa-mi accepte dosarul de somaj fara decizia asta. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 15 Octombrie 2012
Firma la care am lucrat nu mai are activitate din 2010, sediul social il avea intr-o hala inchiriata de unde au fost dati afara ca nu si-au platit chiria, administratorul firmei e cetatean italian si nu locuieste in romania. Ce sa fac, cum sa sesizez ITM-ul, unde ii trimit? Cum fac dovada ca am cerut aceasta decizie si a refuzat sa o dea. Si daca ii amendeaza ITM-ul ce? Ei oricum cred ca au zeci de amenzi si de procese ca erau rau platnici.
Incercati sa depuneti o petitie la ITM , in care explicati situatia dvs .. daca incetarea a avut loc pana la data de 31.12.2010, inclusiv atunci exista sansa ca anagjatorul sa fi depus spre vizat la ITM decizia respectiva si de unde puteti obtine o copie a acesteia ... in caz contrar, numai prin instanta de judecata va puteti solutiona problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata...in timp ce contractul de munca era suspendat pt crestere copil irina_83 irina_83 Buna seara!Revin dupa 2 ani cu o noua problema:...cand am intrat in concediu de crestere copil in urma cu 2 ani,firma a intrat in insolventa...ulterior in ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in somaj? maripati23 maripati23 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de somaj. Luna aceasta termin concediul de maternitate si as dori sa intru in somaj. Firma la care am lucrat a intrat in ... (vezi toată discuția)
Cine imi inchide contractul de munca? alexandrina_cocos alexandrina_cocos Buna seara. Ma numesc Alexandrina Cocos. Am si eu o problema careia nu ii dau deloc de cap. Sunt in concediu crestere copil pana pe 13 septebrie 2013. Am fost ... (vezi toată discuția)