avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA facturi externe
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

facturi externe

suntem platitori de tva si vrem sa facem o livrare externa catre o persoana fizica din belgia ,factura se face cu tva ?Numai in cazul in care ni se transmite un cod valid de tva putem factura fara tva ?
directorul firmei merge in afara si incheie contracte si facturi de avans ,poate incasa si ches sau incasarea se face prin virament ?
Cel mai recent răspuns: iancuana , utilizator 22:19, 29 Ianuarie 2015
multumesc ,m-ati ajutat foarte mult .Am gasit valoarea plafonului este de 35.000 de euro
doamna simona ,pana la urma vanzare se face catre o persoana juridica care ne-a transmis cod valid de tva ,factura am facuto in limba RO, fara tva am scris pe ea taxare inversa ,moneda Euro, daca e persoana juridica tot se mai tine cont de plafonul 35.000 euro pt Belgia sau e valabil doar pt vanzarile catre persoane neimpozabile ?
firma din statul membru cumpara in scopul revanzarii ,transportul e facut de catre ei implica acest lucru schimbari in ceea ce priveste legislatia ?
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urm. problema, referitor discutiei alaturate, daca soc. este nou infiintata si deschide sucursala in tara respectiva pt. vanzarea la distanta de bunuri (catre pers. fizice de regula/juridice), care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmeze, sa fie platitoare de tva sau nu, factureaza cu tva sau altele sunt datele problemei in cazul sucursalei, se mai tine cont de plafonul precizat anterior? firma mama cum trebuie sa factureze? clientului final sau se adreseaza sucursalei, unde sa plateste tva-ul daca este platitoare de tva, in Romania sau in tara respectiva, din cate stiu sucursala depinde de firma mama fiind un dezmembramant, sau cum este mai bine sa fie declarata ca filiala sau sucursala?ce declaratii se depun organelor fiscale? Sunt ceva date lipsa in cunostintele mele si va rog f. mult sa ma ajutati, atat cat puteti pt. a putea demara aceasta actiune cat mai corect!
Astept raspnsul dvs.

Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in privinta urmatoarei probleme: Sunt o SC platitoare de TVA in Romania si fac livrari de produse finite de lemn in Italia. ... (vezi toată discuția)
Comert online (vanzare la distanta) intracomunitar si tva-ul in factura Discreet Discreet Buna ziua, Operez un magazin online prin care vand produse in regim de vanzare la distanta atat in Romania cat si in spatiul intracomunitar. Nelamurirea ... (vezi toată discuția)
Cota tva la vanzarea catre persoane fizice din marea britanie Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Conform Art. 132 Al (5) : Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. a), locul livrării pentru vânzările la distanţă efectuate din România către alt ... (vezi toată discuția)