avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este temeiul juridic al actiunii in evacuare dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este temeiul juridic al actiunii in evacuare dupa noul cod civil?

Ce art putem invoca intr o actiune in evacuare?
Va rog frumos
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MagiranL , utilizator 11:19, 7 Iunie 2014
Gasitit mai degraba in CPC prevederi legale in legatura cu procedura de evacuare.

In cazul evacuarii chiriasului, C.Civ are:
Art. 1.831. -
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriașului se face în baza unei hotărâri judecătorești
(2) Chiriașul este obligat la plata chiriei prevăzute în contract până la data eliberării efective a locuinței, precum și la repararea prejudiciilor de orice natură cauzate locatorului până la acea dată. Alte persoane care locuiesc împreună cu chiriașul
dar ce parere aveti de decizia inaltei curti, cu privire la utilizarea aceluiasi articol, referitor la proprietate? (555 c civ) ?
Daca m-ati putea directiona spre decizia ICCJ, va rog. :)
Cu drag: [ link extern ]
Pot sa va spun ca pana sa citesc aceasta incheiere a ICCJ și eu cosideram ca in cazul lipsei unui titlu locativ trebuie deschisa o actiune in revendicare, dar acum pot sa spun ca sunt de acord cu motivatia ICCJ si o consider corecta.

Alte discuții în legătură

Decizie de kafka. pe ce îmi pot baza contestaþia în anulare? selfdefender selfdefender Trebuie să formulez o contestaţie în anulare, dar nu ştiu unde s-ar putea încadra motivele, dintre cele menţionate în C.proc.civ. În decizia nr. ... (vezi toată discuția)
Procedura exceptia inadmisibilitatii - suspendare adrianadamian09 adrianadamian09 Prin amabilitatea dvs., va solicit o clarificare privind procedura civila in urmatoarea speta: Intr-o faza initiala a fondului unui proces de revendicare, ... (vezi toată discuția)
Exceptia de inadmisibilitate. cand se accepta? hopeless1 hopeless1 buna ziua! azi am avut iarasi termen intr-un dosar prin care ma judeca inca din 2008 si a dat D-umnezeu sa se cam termine. dar am ramas cam in dubii cand ... (vezi toată discuția)