avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vinzare /dare in plata / imobil la pers fizica ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vinzare /dare in plata / imobil la pers fizica (creditor)

Buna seara !
Va rog frumos ajutati-mă cu un sfat legat de cum as putea sa trec apartamentul in care locuiesc , de pe persoana juridică pe persoana fizica ( adică sa il cumpar).
Acest apartament , l-am achiziționat in anul 2000 si la acea vreme, am optat ptr a il cumpara pe firma.
Acum ptr acest apartament , platesc impozit cca 6000 RON , in condițiile in care pe persoana fizica as plăti Max 300 RON.
Mi-a fost destul de greu si anul acesta sa platesc impozit , si vreau sa iau măsuri ptr ca la anul sa nu mai platesc atât.
Mentionez ca apartamentul , nu este sediu de firma , ci este chiar o locuința ptr familia mea.
Ce variante exista , pentru costuri cat mai mici , având in vedere următoarele :
Apartamentul este ipotecat la banca. Poate banca sa nu fie de acord cu aceasta vânzare ? Pot , explica de ce doresc acest lucru, si îmi pot lua angajamentul ptr plata ratelor ( ca si pana acum , căci tot eu le platesc si acum ...si dupa ).
De-alungul timpului , eu -persoana fizica, am creditat societatea cu sume in valoare peste prețul apartamentului. Aceste sume , nu mi le-am recuperat, sunt încă in firma. Pot cere contabilului sa facem o dare in plata ? Asa am auzit ca se mai procedeaza .
Va trebui sa platesc si TVA-ul ? Daca da , la care valoare ? cea cu care a fost înregistrat in firma ?
Astept cu interes răspunsurile Dvs.Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:39, 16 Octombrie 2012
Aveti venituri? Sunteti salariata?
Da. Sunt angajata pe firm a mea.
Angajament in fata banci nu aveti de ce sa va luati. Dvs. trebuie sa obtineti acordul bancii de preluare a apartamentului pe persoana fizica. Functie de ventul Dvs. banca poate aproba sau nu aceasta solicitare. Apoi din ceea ce stiu eu trebuie facuta si transcrierea ipotecii de pe societate, pe persoana fizica. Costuri ce se suporta de catre Dvs.

Daca detineti documente legale pentru imprumutul societatii (chitante sau extrase de banca si contracte de creditare inregistrate) se poate ca societatea sa vanda imobilul catre Dvs. si sa se faca plata din 455. Veti achita TVA si impozit pe profit in urma acestei tranzactii. Faceti un calcul si vedeti unde se incadreaza sumele respective.
Va trebuie acordul de instrainare al bancii pentru a face vanzare cumparare, impozit pe tranzactie societatea nu va plati, apoi se va prelua contractul de ipoteca si credit de catre dvs ca persoana fizica facandu se not area la Cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca pe apartament .Îl pot vinde ? discover discover Buna seara , am un apartament pe firma , si pe apartament am o ipoteca in favoarea unei banci. Stiu ca îmi veți spune ....\" ce scrie in contract \" ... (vezi toată discuția)
Imobil achizitionat pe pfi ada stefan ada stefan Buna seara! Doresc sa cumpar un apartament pe PFI insa nu stiu care sunt taxele care urmeaza sa le platesc. De asemenea impozitul pe cladire este cel de 1,5% ... (vezi toată discuția)
Credite pentru nerezidenti ( non-status mortgage ) callingcard callingcard Cumparatorii : cetateni englezi. Au pre-platit apartamentele, si acum cu 1 an intirziere iata ca apartamentele se vor termina... Au fost asigurati ca vor ... (vezi toată discuția)