avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere??

este valabil contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere daca nu este facuta succesiunea?
poate fi atacat acest contract?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:38, 17 Octombrie 2012
poi contractul a fost facut intre sotia defunctului si fiica care a fost infiata. mostenitoarea legala(fiica cu care locuieste) a aflat din alte surse ca au facut contract de vanzare cumparare.
Presupun că nu este un contract încheiat în formă autentică (notarul nu ar fi autentificat un astfel de act atîta vreme cît nu este lămurită succesiunea). Nefiind autentic, contractul este nul.

Dacă totuşi este vorba despre un act autentic, atunci soarta contractului va fi decisă conform prevederilor art.1683(5) cod civil:

(5) Atunci când un coproprietar a vândut bunul proprietate comună și ulterior nu asigură transmiterea proprietății întregului bun către cumpărător, acesta din urmă poate cere, pe lângă daune-interese, la alegerea sa, fie reducerea prețului proporțional cu cota-parte pe care nu a dobândit-o, fie rezoluțiunea contractului în cazul în care nu ar fi cumpărat dacă ar fi știut că nu va dobândi proprietatea întregului bun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi inaintea succesiunii / declararea situatiei de strain de succesiune 1n$4n3 1n$4n3 Va propun spre analiza urmatoarea situatie: • Sot si sotie cu fiica infiata. • Apartament dobandit pe perioada casatoriei. • Sotul decedat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa nico76 nico76 Buna ziua. Am un unchi care are o fata infiata, iar sotia lui a murit. El este batran iar acum vrea sa il ajut sa vanda casa si cu banii luati sa ii cumpar o ... (vezi toată discuția)
Donatie sau cesiune? Anca Puma Anca Puma Buna ziua! V-as ruga, daca se poate, sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea speta: De curind sotul prietenei mele, a decedat. In urma acestei casatorii, ... (vezi toată discuția)