avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare salariu

In luna mai 2008 am contractat un credit de nevoi personale de la TBI IFN SA pe o perioada de 5 ani la care am platit ratele aproximativ un an si jumatate. In luna august 2010 am primit o somatie de la un executor judecatoresc pentru achitarea intregului contract de credit.In continuare am platit rate lunare catre executorul judecatoresc pana in momentul in care au aparut alte probleme financiare in familie si nu am reusit sa mai platesc ratele lunare catre executor.In luna iunie 2012 am primit din nou o somatie de plata de la acel execotor cu o suma de 3 ori mai mare(in loc de 21.000 aqm 75.000).Am incercat sa iau legatura cu executorul pentru a rezolva problema dar nu l-am gasit la birou in ziua respectiva dupa care eu am plecat din localitate.Ieri am primit telefon sa ma prezint urgent la unitate pentru a semna ca am luat la cunostinta despre executarea venita la unitate.Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla in continuare.Cat poate sa-mi opreasca din salariu in conditiile in care diferenta dintre suma de la finalul contractului si ceea ce mi-a venit in somatie este foarte mare(nu termin nici pana ies la pensie).Oare se prescrie vreodata?Sfatuiti-ma va rog ce sa fac.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: corasa , utilizator 16:11, 22 Octombrie 2012
Datoria se prescrie in 3 ani daca nu incepe executarea. Din momentul in care ati primit somatia la executare, prescriptia se intrerupe. Din cate vad, ei au trecut la executare dupa 2.8-2.9 ani, adica foarte aproape de 3 ani (1000 zile reprezinta mai putin de 3 ani). Din datele furnizate de dvs. reiese ca datoria nu este prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita carmenbal carmenbal In urma cu cateva luni am pierdut un proces penal si am primit o somatie pentru plata cheltuielilor de judecata in favoarea creditorului reclamant.precizez ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita angelica82 angelica82 Buna ziua, Am contractat un credit bancar in anul 2008.Din varii motive nu am mai putut achita ratele anul acesta.Am primit de la birou executor ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)