avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adresa infiintarea a propririi
Discuție deschisă în Executare silită

Adresa infiintarea a propririi

Buna ziua,
Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul pe venituri din activitati independente. Avand in vedere ca adresa este formulata de finante si nu este titlu executoriu dat de o instanta judecatoreasca, nu stiu ce sa fac. Daca eu retin banii si le virez in contul lor, ma gandesc ca poate o sa fim dati in judecata de catre angajat. Imi spuneti va rog ce sa fac in acest caz.
Cel mai recent răspuns: ispasdina , utilizator 11:11, 22 Octombrie 2012
Multumesc frumos.
Conform art. 149 alin. 5 Cod procedura fiscala poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se infiintează de catre organul de executare, printr-o adresa care va fi comunicată tertului poprit. Organul fiscal nu este obligat sa transmita tertului poprit somatia pe care anterior a transmis-o debitorului, titlul executoriu, etc.
Conform alin. 8 al aceluiasi articol poprirea se considera infiintata din momentul primirii adresei de infiintare de catre tertul poprit, iar conform alin. 9 lit. a) al aceluiasi articol,tertul poprit este obligat sa plateasca de indata suma retinuta si cuvenita in contul indicat de organul de executare.

Asadar, conform dispozitiilor legale mentionate anterior nu sunteti indreptatit sa cereti comunicarea somatiei, titlului executoriu, ci sa dati curs adresei de infiintare a popririi. In cazul in care nu dati curs, dumneavoastra ca tert poprit veti fi executat silit (art. 150 Cod procedura fiscala).




Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire bvr bvr Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii. Am primit prin posta o adresa de infiintare a popririi pentru un salariat. Cum trebuie sa procedez in ... (vezi toată discuția)
Adresa de infiintare a popririi adriannn adriannn Buna ziua. Intre societatea X si Y a existat o relatie comerciala. Societatea X a primit de la Finante ,,o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu administratie financiara adimct2007 adimct2007 In urma primirii unei adrese de infiintare a popririi, insotita de titlu executoriu, de la DGFP sau Primarie - serviciul taxe si impozite, angajatorul poate ... (vezi toată discuția)