avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare datorii

Buna ziua,

Am si eu doua intrebari daca se poate sa-mi raspundeti:
1. as vrea sa stiu daca o persoana este datoare la asociatia de propietari iar asociatia de propietari este datoare la un furnizor de servicii acest furnizor poate sa aplice regula cu tertul poprit asupra persoanei fizice?
2. se poate face o cesiune de creante intre asociatia de propietari si un furnizor in urma careia furnizorul de servicii sa se indrepte direct asupra persoanei care este datoare la asociatia de propietari?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:33, 22 Octombrie 2012
Multumesc pentru raspunsuri...De ce ma intereseaza acest subiect?...Am o asociatie care trebuie sa plateasca catre furnizor o suma de aproximativ 70.000 de lei. Vreau sa-i cedez acestui furnizor datoriile unei persoane din asociatie care are de plata catre asociatie aproximativ 8.000 de lei...din ultimele mesaje am inteles ca se poate mai ales ca si furnizorul are o hotarare assupra asociatiei.
elga50 a scris:
Sa inteleg de aici ca, contactand o firma serioasa, asociatia tine doar contactul cu aceasta pe timpul desfasurarii intregului proces de recuperare fara sa se mai implice in niciun fel.

Nu, nu. Asociatia colaboreaza cu aceasta firma ca si cu avocatul. De la etapa la etapa poate fi nevoie de documente, de copii ale documentelor care dovedesc restantele, penalizarile... Asa cum le solicita avocatul, la fel le solicita si firma de recuperare, atunci cand este cazul.
Daca se ajunge in instanta si restantierul solicita efectuarea unei expertize, asociatia va pune la dispozitia expertului stabilit de instanta documentele pentru ca acesta sa calculeze, sa intocmeasca raportul de expertiza, indiferent ca asociatia este reprezentata in instanta de avocat sau de firma de recuperare.
Comisioanele ca si onorariile se negociaza si se stabilesc de la inceput in ambele variante.
Asta se intelege ca asociatia va prezenta listele, tabelul cu calculul penalizarilor si.....ce documente se mai cer.
Voiam sa zic ca noi tinem legatura cu firma, dar nu mai umblam la judecatorie.

Umblati pe la judecatorie tot atat cat umblati si daca aveati avocat.
In actiunile initiate in instanta fara avocat, am fost la fiecare termen, am depus inscrisuri, am luat la cunostinta de intampinare, am formulat raspius la intampinare... am sustinut si depus concluzii..
Cand am angajat avocat, mai mult am mai lipsit decat sa fiu prezent la termene, am ajutat avocatul cu documente, inscrisuri, calcule solicitate de instanta... Iar daca restantierul a solicitat expertiza, am lucrat direct cu expertul care ne-a contactat...
Colaborare trebuie si in relatia cu firma de recuperare.

La noi in oras, distribuitorului de ACM+incalzire ( daca doreste asociatia) se poate cesiona datoriile unui restantier, dar numai datoriile conform unei hotarari judecatoresti ramase definitive.

Va inchipuiti logic de ce este asa ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)
Suntem somati de apanova. eu sunt la zi. cum ma pot proteja? Cuculica Cuculica Avem multi restantieri care nu platesc cu lunile. Administratorul si presedintele actual pretind ca nu au bani sa ii actioneze in justitie, au obtinut si ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca a unei asociatii de proprietari andreica1 andreica1 Proprietarii a doua apartamente nu si-au platit contributiile la termoficare. Regia Autonoma de Termoficare a dat in judecata asociatia de proprietari, a ... (vezi toată discuția)