Am o problema care necesita rezolvare urgenta si nu stiu cum sa procedez.
Acum 2 saptamini am avut adunarea generala unde eu am fost ales presedintele asociatiei. S-a ales comitetul executiv (eu si inca 4 personae) si un cenzor. Doar un cenzor (si nu o comisie de cenzori) fiindca am gasit cu greu pe cineva care sa accepte (o doamna cu studii economice).
Astazi, cind a venit vremea sa semnam lista cu chelutielile de intretinere, doamna cenzor imi spune ca s-a razgindit si ca renunta la functie si nu semneaza.
Ce sa fac in situatia asta ? Cum sa rezolv rapid problema fiindca deja am anuntat ziua de 31 ca zi de plata a cheltuielilor de intretinere ?
Am citit rapid legea, ca sa alegem alt cenzor sau sa fac un contract cu unul din afara asociatiei trebuie convocata o noua adunare generala ( minim 7 zile pina la ipotetica adunare, apoi lipsa de cvorum si reconvocare, alt timp pierdut).
In primul trimestru al anului 2013 sunteti obligati sa convocati adunarea generala anuala. Asa ca pana atunci angajati un cenzor pentru o perioada de 6 luni iar in adunarea generala o sa vedeti daca puteti sau nu alege un cenzor dintre proprietari. Daca atunci o sa alegeti cenzor un proprietar, numai bine expira contractul celui pe care-l angajati acum, acesta va pregati raportul pentru adunarea generala, va putea discuta cu viitorul cenzor s.a.m.d.
Daca la adunarea generala nu alegeti altul, acesta angajat acum ramane in continuare angajat prelungindu-i contractul pentru un an sau pe o perioada nedeterminata.
Forma de colaborare cu cenzorul a fost hotarata in AG si tot in AG se hotareste daca ramane colaborare cu cenzor sau firma.
CE isi asuma raspunderea pentru lista afisata luna aceasta si urgent va lua masuri sa convoace AG ( prima si a doua convocare ) pentru a se discuta variantele pentru cenzorat .
Pina la urma s-a rezolvat....doamna in cauza a semnat ("dar doar doua luni") :)
Sper sa o conving sa fie 3 luni (desi ma pot astepta sa se razgindeasca si luna viitoare) si la inceputul lui ianuarie facem adunarea generala si probabil angajam un cenzor extern.