avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fereastra cu vedere in clar la 1m de hotar , ambele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fereastra cu vedere in clar la 1m de hotar , ambele proprietati fiind vechi

Situatia este urmatoarea :
doua proprietati ambele cu case vechi , una din ele are o ferestra catre cealalta cu vedere in clar , zidul casei cu fereastra este la distanta de 1 metru de hotar ,casa respectiva fiind construita prin 1950 .
Nu exista nici o declaratie scrisa ca vecinul s-ar fi dat acordul pentru acea ferestra ,
in momentul de fata niciuna din case nu mai are proprietarii vechi care au construit acele case.
In acest moment vecinul cu fereastra amplasata ilegal isi renoveaza casa si a inlocuit ferestra veche cu una din PVC , celalalt vecin i-a cerut sa renunte la fereastra in clar , l-a rugat sa-si puna geam sablat , sa devina doar ferestra de lumina .
In momentul inlocuirii ferestrei vecinul n-a cerut acordul nimanui, a pus fereastra noua in locul celei vechi.
Este legala amplasarea acelei ferestre cu vedere in clar acum? poate fi sesizata primaria sau alte institutii pentru a-i aplica amenda vecinului cu fereastra ?

sau nu -l castiga deloc, depinde de judecator .
Banuiesc ca aveti mai multa experienta decat mine in instanta din moment ce afirmati aceste lucruri, asa ca nu va pot dori decat succes!
nu uita totusi ca s-a inceput reforma in justitie , deci este posibil sa avem alte decizii , in locul ideii de : s-a comis o ilegalitate dar , uite a trecut mult timp, hai s-o conservam !!
se poate decide : s-a comis o ilegalitate , hai s-o corectam !!!
Reforma in justitie nu inseamna anularea unor legi care sunt in vigoare si care cu voie sau fara voie noastra ne produc unora anumite inconveniente. Uzucapiunea a existat si va exista inca multa vreme de acum incolo, ca atare existand si o multitudine de hotarari in sensul celor expuse de mine, o instanta nu are cum sa nu tina cont nici de lege si nici de alte asemenea decizii date de alte instante in acelasi sens. Ca atare daca vreme de 30 de ani si mai bine nu s-a gasit nimeni sa fie deranjat de acea vedere, cu siguranta vecinul d-voastra si-a castigat dreptul la vedere. Iar ISC nu este abilitat sa ia asemenea decizii decat la o casa unde cineva a incalcat prevederile date printr-o autorizatie de constructie, ceea ce ma indoiesc ca ar avea aceasta casa. Pe cale de consecinta ISC ar veni si sa-mi spuna sa mut si casa fata de gardul vecinului pentru ca nu este construita in 1900 toamna fata de prevederile legale. Exclus.
citeste cu atentie , am precizat ca vecinul este nou , are vreo 4-5 ani de proprietate , a cumparat acea casa cu ferestrele respective , dar acum respectivul renoveaza , deci schimba ceva vechi cu ceva nou, si consider ca trebuie sa trebuie sa respecte si legea la momentul la care o face,

xxx

Un om normal care ar citi codul civil si ar constata ca imobilul sau incalca una din prevederile codului civil si ca se poate remedia fara un cost exagerat cred ca ar face asta din proprie initiativa.

xxx
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Limita casa fata de vecin laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa cu ferestre catre vecin.La ce distanta o pot construi?Pe acea parte vecinul meu are deja casa facuta la distanta de 1m fata de ... (vezi toată discuția)
Umbrirea ferestrelor cosma2 cosma2 Detin o casa imrejmuita pe una dintre laturi din gard zidit la o inaltime de aprox. 2.2-2.6m .Vecinii mei sustin (printre altele) ca ,prin acest gard le-am ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa-mi zidesc fereastra? costara costara Am si eu o problema referitor la vecini. Am cumparat o casa care are fereastra spre vecinul la mai putin de 1.90 cm. Pana acum nu a fost problema intre ... (vezi toată discuția)