Buna seara!, Sunt casatorita , a 2 a oara cu acelasi barbat. In timpul primei casatorii a rezultat un copil -acum are 14 ani- la primul divort mi-a fost mie ,adica mamei incredintata.Intrebarea mea este: acum la al 2 lea divort cum se procedeaza ; se ia iarasi in calcul copilul ,chiar daca nu este rezultat din aceasta casatorie,care a durat doar 2 ani?daca da,care este procedura,sa face iarasi ancheta sociala?C-am cat dureaza divortul daca nu im i permit sa imi pun un avocat.Mentionez ca sotul nu este in tara,lucreaza in Spania.
Multumesc f mult,o seara buna va doresc.#-o
Si eu sunt de parere ca nu are sens sa faceti referire la copil pentru ca va pierdeti din drepturi.
In prezent exista autoritatea parinteasca comuna si nu veti mai avea deplinatatea drepturilor din vechea hotarare daca va avea loc o noua judecata pe noua lege.
Vechea hotarare judecatoreasca are autoritate de lucru judecat in conditiile in care nu invoca noile drepturi din NCC.
Sotul poate sa solicite instantei sa isi exercite drepturile conform noii legi daca isi va angaja avocat.
Sotul putea deschide oricum un proces pentru exercitarea autoritatii parintesti in comun si daca nu deschideati divortul insa daca convietuiati impreuna nu avea sens.