Buna ziua.
Am o mare rugaminte : In curand, voi cumpara o casa la tara. Ideea e ca nu stiu deloc la ce sa ma astept si nici ce acte sa cer de la vanzator, ca sa nu ma trezesc apoi cu surprize. Casa are si teren. Va rog invatati-ma cum sa procedez in calitate de cumparator.
Va multumesc
TP = Titlu de Proprietate asupra terenului, daca el exista... Vanzatorul trebuie sa va prezinte actul sau de proprietate (sau actele, dupa caz), aceasta insemnand actul (actele) in baza carora a devenit proprietar: titlu de proprietate (pentru teren) si autorizatie de construire (pentru casa) sau contract de vanzare cumparare sau act de donatie sau certificat de mostenitor... De asemenea, trebuie sa detina documentatie cadastrala si intabulare in Cartea Funciara. Tranzactia se face la biroul notarului public. Va mai fi nevoie de un certificat fiscal care atesta plata la zi a impozitului pe proprietate, precum si un extras de carte funciara (pe care il obtine notarul public unde veti efectua tranzactia). Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, notarul public va efectua operatiunea de intabulare a noului proprietar (dvs.) in Cartea Funciara si va va inmana incheierea de intabulare dupa termenul prevazut (veti fi instiintat).
va multumesc mult !!! In concluzie, nu prea am eu cu ce sa ma agit, notarul are responsabilitati destule... Probabil ca si taxele notariale justifica asta...
va multumesc !
vi s-a oferit tot raspunsul dar mai putin acesta:-NOTARU va inchei acel contract si el va cere vanzatorului ACTELE necesare!Fiti fara griji!:pleasantry:
Buna ziua,
Va deranjez cu o intrebare. Am o bunica care avea in proprietate un teren undeva la tara. Inconjurata si de tiganii de acolo, a fost convinsa sa mearga la un notar public pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare pentru acel teren. Ideea este ca bunica mea era in posesia urmatoarelor documente: certificat de nastere, certificat deces al bunicului, certificat de casatorie. Acum vine si intrebarea: Cum ar fi putut incheia in fata unui notar public un act de vanzare cumparare cu o persoana, neavand buletinul de identitate si titlul de proprietate asupra pamantului, acestea fiind in posesia mea? Cum pot verifica documetele unui notar, care nu vrea sa imi demonstreze ca acel act s-a incheiat in fata lui?
Mentionez ca bunica mai are 2 copii in viata.
Buna ziua.bunica mea are o casa la tara care vrea sa mi-o vanda.este vaduva.bunicul a murit.in titlu de proprietate e trecut bunicul meu.ce acte ne trebuie pentru a face vanzarea cumpararea casii?mentionez ca bunica
mai are fete,nepoti sa stranepoti va multumesc anticipat