avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pausal la asociatie de proprietari detinatori de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pausal la asociatie de proprietari detinatori de apometre

Buna,
Am si eu o problema care desi nu m-a costat enorm ma deranjeaza ca si principiu.
Din cauza ca s-au pierdut apometrele am fost trecut conform hotararilor asociatiei cu o cantitate mare de apa, am platit aceasta cantitate cu gandul ca se va regulariza.

Dupa o luna in care am fost trecut cu zero la apa am inceput sa fiu taxat din nou cu consumul pe care il am desi nu am consumat inca ce platisem in regim de pausal. Am depus o sesizare la presedintele asociatiei si la administrator si mi s-a raspuns ca nu se prevede sa se faca regularizare.

Ca un rezumat, asociatia m-a penalizat cu metri cubi de apa inexistenti. se poate verifica si regulariza daca o sa calculam consum vs plati facute.

Am facut deja o plangere la primarie si inca nu am primit raspuns(au ei un departament care se ocupa de asociatii)

Daca aveti o sugestie, un sfat, toate ar fi binevenite.

Multumesc anticipat,
LVD
PS: Daca nu am ales bine sectiunea rog un moderator sa mute subiectul. multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
lvd, utilizator
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 14:40, 6 Noiembrie 2012
Aveti dreptate si bine ar fi ca legea sa fie respectata si nimeni sa nu fie mai presus de lege.
Dar, asa cum stiti sunt multi care se considera "mai presus de lege", si nu vorbim aici de personalitati cunoscute si prezentate pe toate ecranele ci ma refer doar la unii membrii ai asociatiei de proprietari. Iata ce spune Legea 230/2007:
Art. 46. - Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.

Daca ne ducem la art. 4 din legea 241/2005, invocat mai sus, inseamna ca multi restantieri sunt "mai presus de lege".
Cred ca fiecare ar trebui sa fie mai atent la ceea ce-si doreste pentru ca s-ar putea sa i se indeplineasca.
Vin bineinteles dezamagit .. politistul cu care m-am intalnit m-a informat ca nu e in atributia lor in timp ca raspundea la un telefon care avea ca ton de apel o manea gretoasa. Imi mai raman putine optiuni:
1. Fie incerc sa-i explic inca o data ca nu e corect ca eu sa platesc apa in avans fara sa se regularizeze;
2. fie ii dau in judecata(urasc sa fac asta ca n-am timp sa ma plimb prin tribunale si nici bani multi nu prea am.
3. O sa incerc sa vorbesc cu cat mai multi locatari poate schimbam sistemul.. totusi o sa raman pagubit cu aprox. 150-200lei.:(

Dl adrianot - cei care nu platesc sunt sanctionati cu 0,2% pe zi.. deci nu sunt mai presus de lege pt ca platesc nerespectarea ei.
Cazul meu nu e de natura asta..

Multumesc de incurajari.
adriantot a scris:

Daca ne ducem la art. 4 din legea 241/2005, invocat mai sus, inseamna ca multi restantieri sunt "mai presus de lege".
Cred ca fiecare ar trebui sa fie mai atent la ceea ce-si doreste pentru ca s-ar putea sa i se indeplineasca.

Cu tot respectul, raspusul dvs. nu are nici o legatura cu subiectul initiat de utilizator, ci vad mai degraba "o problema personala cu restantierii"... Daca si in acest caz, presedintele respecta legea, de ce refuza controlul autoritatilor competente?
Au'' Asociatia de propietari este cumva exceptata la controale? Nu raspunde nimanui? E mai SRL decat SRL-ul? Presedintii si administrtorii taie si spanzura dupa pix-ul lor, fac legea fiecare "in parohia" proprie dupa cum li se umfla buzunarul mai bine...si nu-i sanctioneaza nimeni. N-am spus ca asa este peste tot, dar exceptiile, pentru ca sunt mai multe, confirma regula...
Si apropo, dupa toate mesajele vizualizte numai pe acest portal, cred ca in acest domeniu..."respectarea legii a devenit o exceptie."

Era normal sa nu gasiti solutia la politie. N-au niciun fel de atributii in impartirea apei la asociatie. Ca asta ati facut dv. Vreti sa implicati politia ca sa vi se recalculeze consumul de apa.
Pai asta face politia?
In fine.
Eu inteleg ca aveti o problema cu administratorul si cu presedintele, dar toate aceste probleme se rezolva in cadrul asociatiei. Gasiti tonul potrivit pentru asemenea discutii pentru ca am impresia ca s-a creat deja o atmosfera conflictuala in care nimic nu se poate rezolva. Fiecare o tine pe-a lui.

Chestiunea cu instanta e la fel de "gogonata" ca si chestiunea cu politia.
V-ar costa un proces cat nu face.

Va sfatuiesc sa abordati a treia solutie la care va ganditi si sa cereti administratorului regulamentul de impartire a apei. Poate asa, cu hartia in fata si cu faptele alaturi reusiti sa deslusiti incurcatura.
Multumesc de implicare,
Eu am pus problema altfel.. si anume ca mi s-a vandut ceva ce apoi nu mi s-a mai dat.. si asta are a face cu politia.. fie ca e vorba de apa, seminte sau pantofi.. ma rog.. era o abordare. :)

elga50 - ati avut o experienta asemanatoare in instanta?
Merci,
Vali
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
lvd, utilizator

Alte discuții în legătură

Apometre Gi0 Gi0 buna ma poate ajuta si pe mine cineva....eu vreau sa dau apometrele INAINTE adica sa platesc apa consumata deoarece am apometrele in urma si pe hartie mai mult ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Administratorul reproseaza consum mic de apa hadelina hadelina Buna seara, problema mea este lagata de administratorul blocului care imi reproseaza ca am consum prea mic de apa, mentionez ca locuim 2 persoane in ... (vezi toată discuția)