avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cereri. Cui le adresati?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cereri. Cui le adresati?

Cui adresati de obicei cererile pentru a avea o eficienta maxima? procurorului sau politistului de caz?
Cel mai recent răspuns: kisso , utilizator 23:13, 13 Noiembrie 2012
depinde daca procurorul efectueaza sau doar supravegheaza UP. de preferat procurorului.
de ce nu politistului? parca el are mai mult timp? adica mi se parea aiurea... ca...sa ceri confruntare,etc doar dupa ce dosarul a ajuns la procuror sau nu?
ptr ca politistul oricum le va inainta parchetului spre informare / aprobare (daca se solicita a se efectua o anumita procedura). pe cale de consecinta, depunindu-le direct catre procuror veti scurta drumul hirtiilor.
procurorul nu are nevoie de intreg dosarul ptr a se pronunta asupra unor cereri.
Dar isi depune si politistul concluziile pe hartiile respective, nu ? adica spune "solicit sa se accepte proba X sau Y" ,etc? nu?
Ok, ca sa nu mai deschid un alt topic....am depus plangerea la politie si i-am rugat sa-mi zica daca o accepta sau nu, si sa-mi trimita si mie concluziile lor .... astept de mai bine de o luna deja.... am trimis la prim procuror sa imi urgenteze cererea, si el mi-a raspuns ca cererea mea nu a venit de la politie, si sa le adresez lor cererea de urgentare...

am ramas, wtf?! adica procurorul supravegheaza U.P. nu ? iar ei imi zic sa le cer tot politistilor sa o urgenteze?

Alte discuții în legătură

Se poate da in judecata un politist? danaa1 danaa1 Buna seara, Am un caz cam ciudat. Intr-un dosar penal,politia face parte din cercetari ca si procurorul de caz. Procurorul da NUP,s.a.m.d.,fara sa se ajunga ... (vezi toată discuția)
Impedicarea accesului la justitie kisso kisso IMPEDICAREA ACCESULUI LA JUSTITIE Imi poate spune cineva ce sa fac in cazul urmatorul: 1. Probleme cu o gasca de huligani,intocmit dosar penal A1: unul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal mallasorte_mm5 mallasorte_mm5 cineva vrea sami fac dosar penal pentru ca lam injurat shi lam amenintat!este posibil?ca proba pana acum sustine ca imi inregistreaza apelurile! (vezi toată discuția)