avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract munca disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract munca disciplinar

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cat mai axact. Dl Popovici a depus demisia de la locul de munca in data de 13 ian 2009. A trimis aceasta demisie prin posta cu confirmare de primirea, acesta fiind primita de angajator pe data de 15 ian 2009. Acesta (angajatorul) emite o decizie de desfacere a contractului de munca cu litera I, disciplinar, in data de 25 ian 2009. Intrebarile mele sunt :PENTRU DESFACEREA CONTRACTULUI DE MUNCA DISCIPLINAR ANGAJATORUL TREBUIE SA ACORDE PREAVIZ DE 15 ZILE ??? ANGAJATORUL POATE EMITE DECIZIE DE DESFACERE A CONTRACTULUI DE MUNCA DISCIPLINAR INLAUNTRU TERMENULUI PREAVIZULUI DE 15 ZILE A DEMISIEI ANGAJATULUI ???
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 19:39, 5 August 2009
In cazul convocarii prin mail nu poti dovedi ca salariatul convocat a citit acel mail si a luat la cunostinta despre cercetarea disciplinara.
In eventualitatea unui proces, salariatul are castig de cauza....nu veti avea dovada ca i-ati comunicat aceea convocare.
laviii a scris:

''convocarea'' pe mail a facut a ieri...adica mailul a fost trimis ieri....data la care angajata trebuie sa sa se prezinte este 11.08.....

mai aveti o problema de procedura, respectiv nerespecatrea termenului de 5 zile lucratoare intre data comunicarii si cea a stabilirii cercetarii. aceste zilenu intra in calculul celor 5 zile lucratoare:

daca comunicati de exemplu instiintarea in data de marti 04.08 veti putea stabili legal data cercetarii in data de 12.08

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca litera e fcojocaru fcojocaru buna ziua, sotia mea si-a depus demisia de la o firma pentru a se muta la o alta; a anuntat angajatorul ca va pleca de la firma veche si ca nu va putea sa ... (vezi toată discuția)
Convocare disciplinara nebunika86 nebunika86 buna ziua!!! am o problema foarte urgenta asa ca trec direct la subiect: acum 6 luni am fost convocata la o ancheta disciplinara la care ulterior eu m-am ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)