Activitatea intreprinsa in cazul adunarii generale a asociatilor nu reprezinta activitate?
Nu. Adunarea generala se intruneste o data pe an, pentru stabilirea aspectelor citate mai sus. Se mai poate intruni pe parcursul anului, dar nu e obligatoriu. Prin urmare, caracterul sporadic al adunarilor generale nu este, in opinia mea, compatibil cu ideea de "folosire sistematică a forţelor proprii într-un anumit domeniu", asta ca sa revin la definitia din dex. Mai mult decat atat, faptul ca adunarea are anumite obligatii nu inseamna ca si asociatul are anumite obligatii. El are intodeauna dreptul de a nu participa si in raportul sau cu societatea nu are decat unica obligatie de a varsa aportul, atunci cand subscrierea si varsarea nu sunt simultane. Asociatul nu organizeaza si nu conduce, doua caracteristici esentiale pentru notiunea de activitate.
Un srl. cu asociat unic poate administra societatea si fara sa fie salariatul propriei societati, fara sa aiba incadrat un director mandat sa administreza .
Faptul ca o persoana nu are incheiat un contract pentru o anumita functie nu inseamna ca functia respectiva nu exista. In cazul SRL cu asociat unic chiar legea prezuma faptul ca asociatul de regula si administreaza, tocmai de aceea ii ofera numite beneficii constand in acte in minus de incheiat. Dar daca privim situatia din punct de vedere al organizarii societatii, unde prerogativa de control a asociatilor (inclusiv asociatului unic) este intotdeauna functional difertita de prerogativa de conducere a administratorilor, nu prezinta nicio importanta ca aceeasi persoana detine ambele functii si nici ca exista sau nu vreun contract care sa precizeze acest lucru.
Un srl. cu mai multi actionari poate fi administrat de catre toti actionarii daca actul constitutiv prevede aceasta.
Art. 196^1
(1) In cazul societatilor cu raspundere limitata cu asociat unic, acesta va exercita atributiile adunarii generale a asociatilor societatii.
Nu vad legatura intre afirmatie si citat, insa asta conteaza mai putin. Repet: faptul ca asociatii POT administra nu inseamna ca administrarea este o prerogativa a asociatilor. Este o posibilitate, nimic mai mult, iar in acest caz activitatea ar fi administrarea in sine, iar nu calitatea de asociat.
Nici eu nu vad nici un argument din care sa deduc ca venitul obtinut ca urmare a societatii pe care am infiintat-o nu este un venit dintr-o activitate autorizata.
Din pacate in discutia asta tu ar trebui sa argumentezi de ce
este activitate, deoarece regula este ca se probeaza fapte pozitive, nu cele negative.
Pana la urma acest venit in ce categorie il includeti?
Venituri din investitii, asa cum o face si codul fiscal.