avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administrator asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administrator asociatie

Buna seara,

Prietenul meu s-a mutat de 1 an intr-un apartament(este proprietar). De cand s-a mutat aici este in vizorul administratorei, ca asa e la noi, esti nou in bloc, daca esti si din provincie cu atat mai rau. De vreo 2 luni am stat mai des la el. Mentionez ca eu locuiesc in alta parte si imi platesc toate darile acolo. Astazi i s-a atras atentia ca incepand de la 1 dec. voi fi trecuta si eu la asociatie, caci s-au plans vecinii ca m-au vazut prea des etc. El i-a spus ca eu platesc in alta parte etc dar a spus ca nu o intereseaza. Intrebarea mea este urmatoarea: ma poate trece la asociatie fara ca eu sa ii aduc copie dupa buletin? E legal ca ea sa treaca pe oricine ii vine ei supararea, ca deh vine prea des? mai ales ca prietenul meu i-a spus in repetate randuri ca nu e adevarat ca locuiesc aici. Mentionez ca stiu ca o persoana are voie sa stea 15 zile fara sa fie trecuta la asociatie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:25, 30 Noiembrie 2012
Nu este obigatoriu sa dati curs cererii administratorului,numai ca sa ii faceti hatarul
Daca nu locuiti cel putin 15 zile/luna la prieten,asministratorul de imobil nu are temei legal sa introduca persoana in plus la calculul cotelor de intretinere
Proprietarul apartamentului poate sesiza oficial presedintele de asociatie privitor la atitudinea administratorului de imobil
NU vă mai luați după vorbele de doi bani ale ”matroanei”, mergeți pe principiul: gura lumii slobodă.Dvs. aduceți și predați pe adresa Asociației, poștal prin recomandată cu Notă de inventar cu Confirmare de primire și o mică Adresă către asociație, motivul și actul depus/anexat-precizați-l (în copie cu semnătura dvs. ”pentru conformitate cu originalul”).Dacă Asociația ”matroanei” (potrivit comportamentului ei arogant, dictatorial) îl ignoră, prietenul dvs. fiind pus la plata a 2 persoane : să-l conteste.Dacă Asociația refuză Contestația : calea instanței.Formulați conținutul recomandatei în 2 exemplare, păstrați unul+Confirmarea de primire de la Asociație+Factura recomandatei+originalul Chitanței de unde rezultă că locuiți și plătiți cheltuielile lunare-vă vor fi de folos mai târziu.Dați-o o lecție ”matroanei” și astfel își va închide singură clanța.
@n53

Nu vi se pare ca sunteti un pic catastrofic si speriati pana si utilizatoarea care a pus o intrebare destul de simpla, trimitandu-l pe proprietar in instanta cu o multime de documente justificative care nu demonstreaza mai nimic?

In primul rand ca utilizatoarea ne spune ca vine in vizita la prieten,
De vreo 2 luni am stat mai des la el
Nu ne spune ce inseamna acest "des".
In al doilea rand "matroana" - cum ii ziceti dv. este datoare sa ia aminte si ce spun vecinii proprietarului, iar avertismentele acesteia si instiintarea, pana la urma, a ceea ce urmeaza sa se intample nu sunt vorbe de "doi bani", ci chiar instiintare.
In al treilea rand platitul in alta parte nu justrifica consumurile de la locuinta prietenului pe care le face cand locuieste la el. Consuma si face gunoi la prieten, nu acolo unde isi are domiciliul.

Domnisoara trebuie sa se hotarasca unde vrea sa locuiasca si sa ramana cu plata utiltatilor / persoana acolo unde locuieste.
Locuitul de colo-colo are si dezavantaje, ca in cazul de fata, pe langa avantajele independentei de miscare. :)

Lasati instantele pentru cazuri mai grave si nu aglomerati judecatorii cu pricini chiar de "doi bani", ca sa va parafrazez pe dv.
eu am pus în discuţie şi am oferit două variante cât şi în atenţia d-rei, iar în caz de eşec şi la nevoie, o posibilă variantă de soluţionare legală.Domnişoara e liberă să procedeze cum crede domnia sa că e mai potrivit, observ că discuţia a fost fructuoasă, deja a înţeles şi a admis ceva.Nu pricina în speţă este de doi bani ci debitul verbal al "matroanei" faţă de prietenul respectivei domnişoare, faţă de explicaţiile corecte susţinute cu privire la cele 15 zile, la faptul că poate aduce dovezi că locuieşte şi plăteşte acolo dar am pus în discuţie şi tipul pauşal de calcul la imobilul prietenului dânsei etc etc Concluzionând : nu am vătămat pe nimeni ci a fost un dialog civilizat şi la obiect.Oricum am răspunde sau încerca închegarea unei discuţii, nu putem gândi toţi la fel.
d-l grecu da o solutie f practica ,ca sa se plateasca 10-20 lei pentru cheltuielile repartizate pe nr. de pers. (gaze-daca este cazul, en electrica ptr lumina pe casa scari si lift -daca este cazul , gunoiul -daca este decl la firma de salubritate ). Eu nu inteleg ce ii face acea "matroana " (stiu ca sunt f multi utilizatori care sunt administratori corecti si nu stiu cum se simt cand citesc aceasta denumire ) , ii pune piedica atunci cand intra in bloc , o injura , ii da in cap sau ii cere de fiecare data acei 10-20 lei care normal ii datoreaza asociatiei ci nu acei "matroane ". Problema care trebuie reglementata este cum poate demonstra gazda ca prietena vine numai 14 zile sau admin ca vine 16 zile . Cum este inregistrata o pers care este vazuta de admin sau o alta persoana pe data de 1, pe 5, 14, 24, 30 (deci 5 zile caci in celelalte zile nu a fost observata cand a intrat ) ? Putine cazuri sunt cand acea persoana este declarata, mai ales in cazul studentilor cand se inregistreaza o pers si vin perand cca 5.
Aceasta situatie trebuie pusa in discutie.

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Trecere la intretinere mariuscrisan mariuscrisan Buna ziua, Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot dovedi nevinovatia in fata administratorei? hewlett hewlett Bun gasit Sunt in urmatoarea situatie: am un var care vine frecvent in vizita (1-2 ori pe zi atunci cand se duce sau se intoarce de la serviciu). Nu sta ... (vezi toată discuția)