avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administrator asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administrator asociatie

Buna seara,

Prietenul meu s-a mutat de 1 an intr-un apartament(este proprietar). De cand s-a mutat aici este in vizorul administratorei, ca asa e la noi, esti nou in bloc, daca esti si din provincie cu atat mai rau. De vreo 2 luni am stat mai des la el. Mentionez ca eu locuiesc in alta parte si imi platesc toate darile acolo. Astazi i s-a atras atentia ca incepand de la 1 dec. voi fi trecuta si eu la asociatie, caci s-au plans vecinii ca m-au vazut prea des etc. El i-a spus ca eu platesc in alta parte etc dar a spus ca nu o intereseaza. Intrebarea mea este urmatoarea: ma poate trece la asociatie fara ca eu sa ii aduc copie dupa buletin? E legal ca ea sa treaca pe oricine ii vine ei supararea, ca deh vine prea des? mai ales ca prietenul meu i-a spus in repetate randuri ca nu e adevarat ca locuiesc aici. Mentionez ca stiu ca o persoana are voie sa stea 15 zile fara sa fie trecuta la asociatie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:25, 30 Noiembrie 2012
Da, aceasta este problema, iar administratorii stiu ca asta este problema concreta foarte greu de rezolvat. E o lupta surda intre cei care abuzeaza de un drept si consumurile lor reale.

urmează sfatul lui n23 de pe data de 8 ca are perfecta dreptate
@c0stii, apropo's de "perfecta dreptate" - nu esti in stuatia unui administrator (ma rog, a unui comitet executiv) care tre' sa puna in practica asemenea rezolvari. Atunci sa te vad si apoi mai discutam.
De fapt noi continuam discutia asa de-amorul artei, pentru ca domnisoara deja a cam luat o hotarare buna - cel putin asa am inteles eu. Ca ar putea fi luat in considerare si sfatul lui @n53, nu zic nu, dar la ce bun frate? Merita sa te cramponezi pentru o asemenea suma, sa obtii adeverinte (de la cine), sa le duci cui - unei asociatii care nu pune pret de nici doi bani pe aceasta? Sa te judeci, sa pierzi timpul, sa stai stresat intr-o casa in care admi-nul poate veni chiar cu intentia sa observe/verifice cate persoane sunt prezente (la reclamatia vecinilor, desigur) si prietena ta iti deschide usa, in papuci de casa - ca stiti, eu abia am venit, dar iata, chiar acum plec... Nu prietene, eu nu suport asa ceva. Aaaa... ca doamna administratora vorbeste urat? Da, se mai intampla - este lipsita tact, de educatie, dar urat se vorbeste peste tot in RO sau poate nu ai observat? Sa mai treaca 2-3 generatii peste noi si poate-poate, dar nu sunt convins ca tineretul nostru are asemenea tendinte. Sunt socat, mai ales de vocabularul si gesturile unor "domnisoare" din zona mea de interes... Efectiv parintii nu mai au ce sa le faca, cu ce sa le ajute - cum se zice, le-au scapat din mana! De, democratia, batt-o vina...

Buna seara,

In primul rand, va multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi. In al doilea rand, v-am cerut sfatul pentru ca mie nu mi se pare normal ca o administratora sa fie atat de absurda si nu stiam ce este exact de facut. Da, eu in orice caz, voi aduce o adeverinta de unde locuiesc eu(i-o voi trimite), asta pentru a evita discutii si alte iesiri ale doamnei si mai mult decat atat, ca sa doarma linistita. Practic cu dumneai nu se poate discuta(de asta nici nu imi propun sa o abordez), mereu se uita crucis etc, de parca insusi prietenul meu este un intrus in acel imobil. Mai mult decat atat, daca ma trece 1 luna, asta e, nicio problema, ma conformez situatiei. Vroiam doar sa rezolv aceasta situatie intr-un mod corect. Eu sunt deranjata de atitudinea ei de "doamna care trebuie sa stie tot" si de faptul ca ma simt cand merg acolo de parca ar trebui sa semnez condica de intrare-iesire - asta fie ca vin si stau 3 ore intr-o zi, 2 intr-alta etc. Treaba aceasta nu este de ieri, de alaltaieri. Cand au venit si parintii prietenului meu si au stat 4 zile la el(nu locuieste cu parintii), a batut la usa ca sa intrebe cate persoane locuiesc in acel apartament etc. Eu inteleg ca e nou in bloc, dar nici chiar asa... Atitudinea dumneai este exagerata, avand in vedere ca nu se face galagie, nu se dau petreceri in toiul noptii etc. E aberant sa fi sub atenta supraveghere a cuiva cu toate ca nu ai facut nimic. Asta doar pt ca esti nou.
@Roxanna21

Sa stii ca pe administratora n-o intereseaza deloc daca tu platesti intretinerea in alta parte sau nu platesti nicaieri.
Pe ea o intereseaza sa platesti in acel bloc daca locuiesti acolo. Aceasta este problema obiectiv vorbind.

Atitudinea ei si modul cum abordeaza problema este secundar si nu are legatura cu plata sau neplata intretinerii.
Ea trebuie sa tina cont si de presiunea celorlalti vecini ai prietenului.

Nu poate fi toata lumea draguta, unii sunt mai ursuzi.

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Trecere la intretinere mariuscrisan mariuscrisan Buna ziua, Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot dovedi nevinovatia in fata administratorei? hewlett hewlett Bun gasit Sunt in urmatoarea situatie: am un var care vine frecvent in vizita (1-2 ori pe zi atunci cand se duce sau se intoarce de la serviciu). Nu sta ... (vezi toată discuția)