avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme administrator asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme administrator asociatie

Buna seara,

Prietenul meu s-a mutat de 1 an intr-un apartament(este proprietar). De cand s-a mutat aici este in vizorul administratorei, ca asa e la noi, esti nou in bloc, daca esti si din provincie cu atat mai rau. De vreo 2 luni am stat mai des la el. Mentionez ca eu locuiesc in alta parte si imi platesc toate darile acolo. Astazi i s-a atras atentia ca incepand de la 1 dec. voi fi trecuta si eu la asociatie, caci s-au plans vecinii ca m-au vazut prea des etc. El i-a spus ca eu platesc in alta parte etc dar a spus ca nu o intereseaza. Intrebarea mea este urmatoarea: ma poate trece la asociatie fara ca eu sa ii aduc copie dupa buletin? E legal ca ea sa treaca pe oricine ii vine ei supararea, ca deh vine prea des? mai ales ca prietenul meu i-a spus in repetate randuri ca nu e adevarat ca locuiesc aici. Mentionez ca stiu ca o persoana are voie sa stea 15 zile fara sa fie trecuta la asociatie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:25, 30 Noiembrie 2012
Mai nou, am inteles ca persoana despre care va vorbeam - administratora- este de fapt presedinta asociatiei. Da, deja m-a trecut la plata pe luna octombrie, afisat pe data de 15 noiembrie. Proprietarul nu a fost chemat sau intrebat in prealabil de aceasta situatie si nici macar anuntat de presedinta in legatura cu decizia pe care a luat-o. Cand a fost sa achite i-a zis casierul "vedeti ca de luna viitoare mai trecem o persoana". Proprietarul i-a spus ca nu are de ce sa ma treaca pt ca eu nu locuiesc acolo. Nu mi se pare normal cum s-a procedat.
ynocentta a scris:

Nu este obigatoriu sa dati curs cererii administratorului,numai ca sa ii faceti hatarul
Daca nu locuiti cel putin 15 zile/luna la prieten,asministratorul de imobil nu are temei legal sa introduca persoana in plus la calculul cotelor de intretinere
Proprietarul apartamentului poate sesiza oficial presedintele de asociatie privitor la atitudinea administratorului de imobil

Administratora asociatiei s-a dovedit a fi presedinta asociatiei. In acest caz cum se poate proceda? se face cerere de contestare a deciziei de a introduce o noua persoana etc?
Contestati listele si daca raspunsul nu va multumeste actionati in consecinta: reclamati la departamentul specializat al primariei si, in extremis, la instanta de judecata.
elga50 a scris:

Adeverinta nu are rost deoarece pe administratora o intereseaza numarul de persoane la care imparte o factura si nu ca o anumita persoana plateste in alta parte. Unde se consuma utilitati si servicii acolo trebuie sa se plateasca.
E ca si cum o persoana vine intr-un restaurant, comanda o friptura, o mananca si apoi prezinta patronului adeverinta ca de dimineata a mancat la alt restaurant si deci patronul trebuie sa ia in calcul ca persoana avenit deja satula in restaurantul lui, ca si-a platit masa in alta parte. Exact acelasi lucru este si aici.
Sunt asociatii diferite, cu consumuri diferite, cu facturi diferite pe care si le impart la numarul de locatari care au consumat.

Pe ce dati dv. 100 lei / persoana / pe luna? Vreti sa detaliati?

Apa calda 35 ron,apa rece 30,gunoi 10 ron,lift 7,salarii parca 12 ron,interfon 10 ron,oricum depaseste 100 ron de persoana,sa spun o medie de 100 ron.
Aisha22 a scris:
Apa calda 35 ron,apa rece 30,gunoi 10 ron,lift 7,salarii parca 12 ron,interfon 10 ron,oricum depaseste 100 ron de persoana,sa spun o medie de 100 ron.

Nici una din aceste cheltuieli nu se repartizeaza pe numar de persoane.
Apa se repartizeaza in functie de consumul rezultat din citirea indexului indiferent de numarul persoanelor ce locuesc in apartament.
Intretinerea liftului si salariile se repartizeaza pe cota indiviza, suprafata utila a apaertamentului indiferent cate persoane locuesc in apartament.

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Trecere la intretinere mariuscrisan mariuscrisan Buna ziua, Am sa va expun o situatie inedita. Eu locuiesc in orasul x. Prietena mea este studenta aici si sta in chirie cu inca o domnisoara. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot dovedi nevinovatia in fata administratorei? hewlett hewlett Bun gasit Sunt in urmatoarea situatie: am un var care vine frecvent in vizita (1-2 ori pe zi atunci cand se duce sau se intoarce de la serviciu). Nu sta ... (vezi toată discuția)