avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare domiciliu: ce trebuie facut?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare domiciliu: ce trebuie facut?

Buna,
Va expun 2 cazuri de violare domiciliu care mi s-au intamplat recent:

1) Vecinul meu a intrat de repetate ori la mine in curte/gradina la casa de la tara fara acceptul meu. Mi-a furat legume, si-a lasat oile si calul libere (la mine) fara sa-mi ceara voie.
Am vrut sa fiu de buna-credinta si sa rezolv amiabil asa ca pana acum i-am atras atentia verbal dar acum a taiat fara sa-mi ceara acordul 2 pruni care erau in gradina mea (imprejmuita) la marginea gardului care ne desparte.
A facut-o fiindca si-a construit casa prea aproape de gard si a motivat ca prunii ii strica lui casa. Nu avea reparatii urgente de facut, doar a mizat pe buna mea credinta.
2) Intr-o alta gradina a mea imprejmuita si inchisa, alti vecini au intrat cu excavatorul pt a-si repara conducta de apa. Nici in acest caz nu este prima data cand o fac fara acordul meu. Si acestora le-am interzis sa mai intre fara acordul prealabil.

Sunt hotarat sa-i reclam pt violare de domiciliu pt ca altfel nu se potolesc (si eventual sa ma impac daca sunt despagubit) si nu invata minte. I-as fi lasat sa-si execute lucrarile daca mi-ar fi cerul acordul prealabil.

Ce pasi trebuie sa fac pt asta?
Ce sa reclam la politie? Ce urmeaza dupa plangerea la politie?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 23:29, 13 Noiembrie 2012
fbogdan a scris:

I-as fi lasat sa-si execute lucrarile daca mi-ar fi cerul acordul prealabil.

Daca vecinul ridica edificiu nou pe suprfata proprietatii sale,cu pastrare distantei minime de proprietatea dvs,nu este necesar sa va solicite acordul
Daca apreciati ca amiabil nu se solutioneaza neintelegerile,se impune sa adresati plangere la parchetul responsabil in care sa detaliati succesiunea de evenimente,solicitand ca autoritatea competenta sa dispuna incadrarea faptei ,eventual tragerea la raspundere a persoanei vinovate
1) o plângere penală (2 exemplare, le înregistrați pe amândouă și opriți unul) depusă Poliției sau poștal, recomandată cu Confirmare de primire.Descrieți scurt, clar și precis toate vătămările ce vi s-au făcut, dați proba (martori chemați Poliția să execute fotografii la fața locului, orice alte probe etc) Arătați : violarea-tulburarea posesiei prin ocuparea terenului și păscutul . . . , DISTRUGEREA POMILOR și FURTUL LOR și al legumelor etc etc Pt. problema celeilalte grădini : ar putea invoca cazul fortuit-art.47 C Penal dar dvs. respingeți-l pe motivul că nu prima dată când acei vecină săvârșesc asemenea fapte, că le-ați pus în vedere să nu mai . . că puteau să vă anunțe și le dădeați acordul . . dar ei v-au ignorat etc etc
2) urmează chemarea dvs. la Poliție și susținerea plângerii printr-o declarație apoi, cercetarea făptuitorilor și luarea declarațiilor etc etc
Depuneti plangerea si veti fi audiat.
Mai departe se vor face cercetari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri ninelmihaila ninelmihaila ce pot sa fac impotriva unor vecini care imi rup sistematic gardul sa bage caii in gradina? (vezi toată discuția)
Tulburare posesie jack electro jack electro Buna ziua! Am cumparat o casa intr-un oras de munte. In actul de vanzare-cumparare si in actul de cadastru se specifica faptul ca terenul impreuna cu casa este ... (vezi toată discuția)
Violare de proprietate AD8AN AD8AN Vecinul ne a solicitat sa facem o declaratie la notarit ,prin care sa ne exprimam acordul in ceea ce priveste inlocuirea de catre el,pe cheltuiala lui,fara ... (vezi toată discuția)