Buna ziua.
In urma cu aproximativ 5 luni, mai exact pe 7 iulie 2012, am avut un accident rutier cu vatamare corporala.
In timp ce ma deplasam pe partea dreapta a acostamentului unui drum european, am fost acrosat din spate de un autoturism.
In urma accidentului soferul a fugit de la locul accidentului, ulterior fiind depistat, la 2 saptamani de la fapt.
Am suferit 3 interventii chirurgicale, la medicul legist mi s-au dat intre 50 - 55 zile de ingrijiri medicale, ulterior am fost si pensionat cu gradul III de invaliditate.
Am contactat un avocat care ne-a sfatuit sa ne impacam partile pe cale amiabila, soferul respectiv nefiind de acord sa ma despagubeasca.
Avocatul mi-a spus ca vom recupera daunele (morale si materiale) in instanta, spunandu-mi ca ma va contacta daca are noutati.
Nu am fost contactat de avocat; l-am sunat eu si mi s-au dat raspunsuri evazive (ca abia si-a depus delegatia in dosar la politie, ca urmeaza sa ma reexamineze alt medic legist si ca ma va contacta telefonic).
Cum trebuie sa procedez? De ce dureaza atat de mult?
Mentionez ca am avut doar o intelegere verbala cu respectivul avocat, in privinta onorariului lui, ca plata sa fie un procent din suma despagubita la sfarsitul procesului.
Trebuia sa fi incheiat vreun contract scris?
Este posibil sa fi fost mituit de sofer?
Va multumesc anticipat!
inca nu m-am gandit cat sa cer ca despagubire. Pana acum am cheltuit tratamente si interventii chirurgicale suma de 10.000 ron. Cat as putea sa cer daune morale?
Majoritatea avocatilor folosesc pixul,dar alții folosesc facaletul(facaletul are doua capete ,deci se poate folosi de un capăt sau de celălalt sau pe amandoua odată.!!!!!