avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Radiere firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Radiere firma

Am un SRL care apare inactiv la Finante si in dizolvare la Registrul comertului prin actiunea acestuia. Exista un singur asociat. Firma nu mai are datorii la stat doar penalitatile si dobanzile care am inteles ca se vor sterge(in urma unei cereri la Finante). Active sunt inclusiv o constructie si cateva utilaje.
As dori sa incep o alta activitate care nu este trecuta pe vechea firma, trebuie adaugata. Intrebarea mea este care ar fi varianta cea mai buna:
- radiere firma existenta si infiintare una noua
- reactivare firma veche

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana08 , utilizator 16:36, 19 Noiembrie 2012
Ca sa radiati vechea firma va trebuie un Certificat de atestare fiscala cum ca nu aveti datorii fata de bugetul de stat. Acele penalitati si dobanzi cred ca nu se pot sterge printr-o simpla cerere asa cum spuneti d-voastra(sau poate or mai fi intervenit schimbari de care nu stiu eu). Daca este asa cum spun eu, pana nu le achitati nu puteti obtine acel document deci nu puteti radia firma.
Ca sa reactivati vechea firma cum ati putea sa o faceti din moment ce aveti dizolvare ceruta de registru si nu prin decizia asociatului unic, asupra careia puteati reveni pana la impartirea activelor?
Si atunci ce fac infiintez una noua dar trebuie sa preiau din activele (mai ales constructia)celeilalte si nu am cum, numai daca o radiez pe cea care o am. Care ar fi pasii de urmat in acest caz?Firma este dizolvata din 2007de catre Registrul Comertului. Nu s-a facut recurs.Nu s-a procedat la numirea lichidatorului, deci trebuie lichidata din oficiu de catreRegistrul Comertului. Si nu s-a facut de atata timp.
Va rog lamuriti-ma. Ce pot sa fac?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea faptelor din cazierul fiscal - problema - vid legislativ dan_cs dan_cs Buna ziua, Am fost administratorul unei firme. Pentru intarzierea depunerii declaratiilor, firma a fost declarata inactiva. In sept 2011, am depus ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal adrian1103 adrian1103 buna ziua...am avut o societate comerciala si la un moment dat nu m-am mai ocupat de ea si timp de vreo 15 luni nu am depus declaratiile chiar daca ele ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, angajati ... (vezi toată discuția)