avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotararea judecatoriei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotararea judecatoriei

In urma cu 2 ani am avut un accident rutier in urma caruia o persoana a decedat. eram la volan si practic mi-a sarit in fata langa o trecere de pietoni nesemaforizata... Ceata, polei (Luna ianuarie)... Etc. Conduceam cu viteza regulamentara (si din urma expertizei)... Dar... Nu am reusit sa Ma prezint la nici un termen al proceselor...

As dori un sfat din partea dv daca este cineva in masura sa Ma ajute. La ultimul termen incadrarea a fost ... Condamnare la 2 ani si 6 luni cu majorare la 3 ani (o Alta condamnare de un an la care scadea perioada de incercare in aprilie anul viitor). Avocatul ce Ma reprezentat mi-a cerut o hartie notariala prin care recunosc fapta... Care nu am reusit sa o trimit ...

Voi avea 10 zile pentru recurs la curtea de apel de la pronuntarea sentintei sau de la instiintarea solutiei de catre tribunal?

In conditiile in care sa intamplat accidentul daca se va aproba recursul si se procesul va merge inainte (cu o revizuire a expertizei ce banuiesc ca dureaza inca ceva timp) pana in aprilie anul viitor... Acea pedeapsa Veche se va anula, astfel poate voi reusi sa obtin o Alta pedeapsa cu suspendare ?

V-as fi foarte recunoscator daca mi-ati da cateva sfaturi ... Sa stiu ce pot face in zilele urmatoare... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 07:36, 19 Noiembrie 2012
Termenul recursului curge de la pronuntare, asa ca aveti grija sa nu-l pierdeti. Ar trebui sa va inormeze avocatul dvs .in privinta acestui aspect elementar.In caz ca ati beneficiat de o suspendare, nu veti mai beneficia si de aceasta data.
avvalentina a scris:

Termenul recursului curge de la pronuntare, asa ca aveti grija sa nu-l pierdeti. Ar trebui sa va inormeze avocatul dvs .in privinta acestui aspect elementar.In caz ca ati beneficiat de o suspendare, nu veti mai beneficia si de aceasta data.

Am vazut acest subiect si cunosc si eu un caz asemanator.Daca inculpatul nu a fost prezent la ultima sedinta de pronuntare, termenul este 10 zile de la comunicarea sentintei prin posta sau 10 zile de la pronuntarea in sala de judecata?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Dacă inculpatul a lipsit atât de la judecată cât şi de la pronunţarea hotărârii , termenul pentru calea de atac curge de la comunicarea copiei după dispozitivul hotărârii prin poştă.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare- pronuntare/comunicare/termen recurs pici80 pici80 . Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru Ministerul Public şi de la comunicare pentru inculpatul ionica ion. Pronunţată în şedinţă ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare pentru conducere cu permis suspendat looly looly Am nevoie de ajutor,va rog.Am un prieten care a condus cu permisul suspendat,a avut procesul si a primit solutia pe 14.12.2011.,nefiind prezent cand s-a ... (vezi toată discuția)
Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)