avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen depunere plãngere contravenþionalã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen depunere plãngere contravenþionalã

Am primit un proces-verbal de contravenţie pe data de o1.11 2012 .
Până î n ce zi pot să depun plângerea împotriva acestuia ?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 19:10, 18 Noiembrie 2012
Prin Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic 141f57b al contraventiilor cât si alte acte normative prevad ca "împotriva procesului verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânarii sau comunicarii acestuia".
-) în termen de 15 zile de la data la care ați luat la cunoștință de existența procesului verbal.
Ultima zi ar fi 17.11, dar avand avand in vedere ca a cazut sambata, termenul se va prelungi pana luni.
Termenul legal pentru formulat plangere contraventionala este de 15 zile care se majoreaza in cazul cand perioada include si zile nelucratoare-respectiv 17 zile
Termenul legal este de 15 zile care se majoreaza in cazul cand perioada include si zile nelucratoare-respectiv 17 zile
Plangerea se depune la judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura radu maria radu maria Buna ziua! inca o intrebare.Care este modalitatea si termenul de depunere a plangerii contraventionale pt anularea unui proces-verbal de contraventie?multumesc! (vezi toată discuția)
Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenționala ManuelaR77 ManuelaR77 Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie ... (vezi toată discuția)