ioana bajko a scris:
Am ajuns la concluzia ca am piedut f. mult si am hotarat sa avem o discutie cu vanzatorul sa renegociem contractul; i-am propus sa luam in considerare cursul euro de la 1 aprilie 2008 cand trebuia semnat contractul- fapt care nu s-a realizat, evident din vina lui; se pare ca nu prea ii convine; prin urmare, putem sa apelam la instanta sa cerem respectarea clauzelor din antecontract? Va rog sa-mi spuneti si ce sanse avem sa castigam procesul.
Doamna, nu am inteles pana la urma ce anume doriti: renegocierea contractului sau respectarea lui asa cum este? Sau, asa cum v-au spus colegii, o rezolutiune a contractului?
Renegociere in instanta nu puteti face...
Prin urmare, ori respectati contractul asa cum e, ori cereti rezolutiunea lui... Iar asa cum e inseamna plata acelei valute asa cum scrie in contract; daca scrie ca se va plati, indiferent de data imcheierii contractului, la cursul din aprilie, asa ramane, daca scrie la cursul din ziua platii, asa ramane... ETc., in functie de prevederi.
Nu puteti sa va alegeti dv. cursul in afara prevederilor contractuale.
Eu i-as convoca la o conciliere... poate negociem ceva... asta daca as fi in locul dv.
Pentru persoana de mai sus: Dobanda BNR, dar aplicata la ce? Scrie in contract? Caci numal in cazul sumelor de bani scadente se aplica penalitati procentuale, iar dv. inteleg ca aveti o predare de imobil scadenta, nu e tocmai o suma...
Depinde ce scrie exact in contract. trebuia sa fi stabilit o suma fixa pe fiecare zi de intarziere... era mai usor...
Dar nu prea stiu ce scrie in rest, poate ca se poate calcula, cine stie...