antecontractul s-a facut la un avocat. (trebuie sa fie legal, nu?) (acolo se faceau si pentru alte persoane astfel de antecontracte...)
ca inseamna "contestatie la executare... "?
multumesc...
Nu e vorba ca nu e legal, e vorba daca e titlu executoriu sau nu...
Daca nu e (depinde si ce scrie in el, cel incheiat la notar e executoriu) va adresati instantei.
Contestatie e atunci cand, in timpul executarii, o parte nu crede ca are de platit chiar atat sau chiar in modul ala si se adreseaza instantei pentru recalculari, refaceri de acte etc.
Dificil de explicat in doar cateva cuvinte...
Doamna avocat, sa ne intelegem: pe scurt am dat niste bani ca avans in 2007, iar contractul de vanzare- cumparare trebuia incheiat in 1 aprilie 2008, data la care ar fi trebuit sa-i dam restul de bani prin credit bancar, vanzatorul ar fi trebuit sa dispuna de CF; nu vi se pare corect sa cerem- nu in instanta, dar printr-o renegociere- sa luam in calcul cursul euro de la 1 aprilie 2008 atunci cand trebuia semnat contractul autentic, fapt ce nu s-a realizat evident din vina vanzatorului? Vi se pare corect sa luam un credit in lei cu peste 10000 lei mai mare decat am fi luat la data stabilita in antecontract? Deci, vrem sa renegociem sau vrem rezolutiune.
de unde stiu daca e executoriu sau nu (fiind incheiat la avocat, eu ma gandeam ca nu-s probleme, dar acum incep sa ma gandesc daca am dat banii unor excroci... mai ales ca am achitat tot!... sper ca nu!)
ce ma sfatuiti sa fac daca constructia nu se face? ce alternative am, legal...?
Doamna ioana, nu stiu daca e corect sau nu, ca nu stiu ce scrie in contract. Eu v-am explicat deja ce variante sunt posibile a fi prevazute in contract si depinde de asta.
Nu puteti devia de la contract decat renegociind.
Eu nu pot sa va spun daca mi se pare mie corect sau nu, caci nu stiu ce anume ati avut dv. in gand cand ati vazut ca preturile scad si nu i-ati notificat pentru o reziliere, nu stiu mai nimic despre situatia de fapt si nu ma pot pronunta...
Dar ei vor marsa pe urmatoarea problema: daca scadea cursul euro, mai voiati pastrarea celui de pe 1.04.2008?
Si ramane sa cedeze cel care e mai strans cu usa, cel care-si doreste cel mai mult relatia asta contractuala... De aia v-am intrebat exact ce doriti...
Daca alternativ vreti o rezolutiune, cu atat mai bine faceti convocarea la conciliere si negociati tot atunci. Impuscati doi iepuri cu un glonte... :D In pus pareti mai dispusi sa renuntati a contract si, prin urmare, nu pareti disperat de mentinerea contractului...
Mai mult nu prea pot comenta.
Pentru fktalika: v-am spus ca depinde de ce scrie in el... l-ati citit, ati gasit ceva despre asta?
Alternativele depind, ca si la doamna de mai sus, de ceea e doriti dv. prioritar, de posibilitatile de recuperare a sumelor platite, de ceea ce e prevazut exact in act...
E greu de aratat, in cateva cuvinte, ce anume puteti face... mai ales ca nu cunoastem intreaga situatie, actul etc.
In rest, actul e incheiat perfect legal la avocat, dar probleme pot aparea de fiecare data cand nu intelegeti pe deplin ce inseamna diverse chestiuni juridice si nu apelati la ajutor de specialitate. Ca in orice domeniu si tara, dealtfel...
Si daca ar fi titlu executoriu, eu nu prea vad cum sa se execute penalitatile ca nu inteleg cum se calculeaza.
Nu prea imi par certe. Or asta e o conditie pentru executare...
Asa incat, conteaza mai putin ca ati incheiat un act dezavantajos la avocat in loc sa dati bani mai multi unui notar sa va faca acelasi act dezavantajos, dar cu putere executorie... Ca nu prea l-ati fi putut executa si costurile ar fi fost chiar nejustificate.