avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită carte funciara, executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

carte funciara, executare silita

Buna. Daca un imobil nu este intabulat poate fi executat silit?
Adica poate fi intabulat la solicitarea partii interesate de a-si recupera daunele?
Cel mai recent răspuns: bianca12 , utilizator 10:55, 26 Noiembrie 2012
Da, executarea se poate face si pe imobile neintabulate. Intabularea nu confera titlu de proprietate doar prin simpla intabulare. Intabularea se face pentru ca tertii sa cunoasca cine e proprietarul imobilului. De obicei, executorii solicita relatii de la taxe si impozite locale, pentru ca mai curand un imobil este inregistrat la primarie decat la cartea funciara.

Procedura executarii silite se poate realiza asupra imobilelor indiferent daca acestea sunt sau nu intabulate
Intabularea dreptului de proprietate are drept scop notarea dreptului de proprietate asupra imobilului
Multumesc, dar daca la primarie s-a depus un contract de vanzare-cumparare care nu e legalizat la notar, acesta poate fi atacat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare dubioasa bianca12 bianca12 Buna. As dori sa stiu daca un imobil, respectiv casa, poate face obiectul executarii silite, in conditiile in care imobilul respectiv a fost instrainat, pe ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de adjudecare imobil din 1995 este titlu de proprietate? ContSters22096 ContSters22096 X a adjudecat in imobil in cadrul unei executari silite ... are o copie a pv de adjudecare pe care e aplicata o stampila a Notariatului de Stat (din anul ... (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)