avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerespectare progr vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerespectare progr vizitare minor

daca fostul apare la ore nepotrivite, cand vrea el fara sa se anunte si sa forteze mana aparand la usa, poate fil reclamat la politistul sectorist ca sa i se puna in vedere sa respecte sau daca nu il multumeste programul sa ceara restabilire program vizita?
daca da, ce lege sprijina?
DianaPur a scris:

bine!!!atunci sa discutam serios....copilul treb sa plece de doua ori pe sapt la tata!
cum va explicati faptul ca copilul are grave probl de sanatate...si,,,mai mult!!!de fiecare data i-o dau iar fata mi-e adusa bolnava!!!!!!!!!!de fiecare data ii fac tratament in vederea operatiei(ptr ca ea treb sa fie perfect sanatoasa ptr anestezie...si avand in vedere ca tratamentul dureaza 9-10 zile cand treb s-o operez vine de la tata bolnava iar)!in atare situatie ,,,eu va intreb ce este de facut????cum o voi opera eu,si.....cand(in conditiile cand din deembrie ma chinui si nu reusesc....mai mult...copilul mi-a fost furat o sapt tot pe motivul ca nu i-am dat-o 2 dati...)multumesc!


Ati avea posibilitatea de a suspenda temporar executarea hotararii respective.Daca acest lucru e in interesul suprem al minorului si se poate dovedi acest lucru puteti porni aceasta actiune.Din punct de vedere legal, asa ar trebui sa procedati.

avocat Claudiu Lascoschi
De acord cu colega mea Romascanu. Desi eu discutasem serrios si pana la acel moment.
Dar tot serios, vazand cat sunteti de pornita sa creati un cosmar in jurul acestui program de vizitare, evitand, din nou, sa va interesati de importanta lui in viata copilului dv., serios va spun ca toate aceste boli pot fi somatizari ale copilului dv. din cauza stresului din jurul vizitelor.
Stresul dv. si al tatalui.
E posibil ca, dorind sa nu fie chestionat si naucit cu intrebari, de sentimente negative din partea dv., psihicul copilului sa-si fi gasit un mod de a se proteja de acestea, aratandu-va cat e de neajutorat, imbolnavindu-se de fiecare data!
Este des intalnit in familiile disfunctionale, in care parintii sunt in prag de divort, ca micutii sa se imbolnaveasca fara vreun motiv pur biologic!! Copiii se imbolnavesc pentru ca au nevoie de afectiune sau pentru ca sunt putinele momente in care ii vad pe ambii parinti preocupati la unison de un singur lucru, fara sa se certe: de el, bolnavul!
Fara sa-si dea seama, el creeaza tot mai des astfel de situatii, existand cazuri in care sistemul imunitar ramane grav afectat pe termen lung.
Din pacate, de cele mai multe ori parintii certareti nu se intreaba ce dumnezeu se intampla cu micutul si ajung sa dea tot mai des vina unul pe celalalt, inrautatind astefl situatia.
In plus, stresul si tensiunea scad considerabil sistemul imunitar al oricui, copil sau adult, pe fondul acesta putand aparea diverse manifestari!

Asa incat, serios daca e sa vorbim spre deosebire de neseriozitatea de pana acum, putem descoperi in problema si o contributie serioasa a ambilor sau a dv. ca parinte...
In mod clar ca ce am aratat eu pana acum sunt doar variante posibile si nu certitudini, numai o analiza psihologica putand determina masura in care astfel de somatizari constanta sunt posibile.
Dar luand in calcul faptul ca se intampla constant intre vizite, ca totusi copilul se duce la tata, se poate ca o astfel de ipoteza sa fie reala.

Va doresc un copil fericit si sa il intelegeti cat mai mult! Inclusiv in nevoia lui de a-si vedea ambii parinti...
ASta chiar daca imi veti vota negativ mesajul ca si pe cel al colegei mele care a vrut sa va ajute... :(
Ultima modificare: Luni, 2 Martie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)
Situatie incerta Andeeea Andeeea Ma aflu intr-o situatie pe care dv, cei care lucrati in domeniu, cred ca o intalniti in mod frecvent. Sunt o mamica divortata, copilasul avand 2 ani si ... (vezi toată discuția)