avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren interzis definitiv constructiei,datorita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren interzis definitiv constructiei,datorita alunecarilor de teren

Am achizitionat un teren pt constructie casa,cu acte de vanzare -cumparare edificate la un notar public.care s-a implicat total in aceste demersuri,dar am aflat ulterior ca terenul in cauza este interzis constructiei din cauza alunecarilor de teren,interdictie data cu UN AN INAINTE DE A CUMPARA EU ACEST TEREN.Desi am apelat la justitie mi s-a respins cererea de anulare a actelor ca fiind nefondata.Ce pot sa mai fac? In prezent am un teren cu acte in regula ,cu utilitati.dar neconstruibil,pt ca o judecatoare a considerat ca nu are importanta ca am acte in regula de cumparare,,ca interdictia data a fost facuta cu AN INAINTE de a cumpara eu,si mi-a respins cererea de anulare acte.Are cineva o solutie pt mine?
Cel mai recent răspuns: franciscszabo , utilizator 17:45, 29 Noiembrie 2012
Revin cu rugamintea recomandarii unui avocat specializat pe imobiliare ,care sa locuiasca in Bucuresti,procesul este aici
franciscszabo a scris:

Am aflat mai tarziu ca vanzatorul avea relatii in primaria respectiva,si asa a obtinut acel certificat de urbanism .. ESTE POSIBIL ORICE SI URIUNDE ... Acelasi functionar public care a eliberat certificatul de urbanism ,cu un an inaintea cumpararii terenului de mine,,A FACUT PARTE DIN COMISIA CARE A ELABORAT STUDII PENTRU NOUL PUZ IN CARE SE PREVEDEA INTERDICTIA DEFINITIVA DE CONSTRUIRE .Si inca o data ma repet ,cu toate atuurile de partea mea ,cererea de anulare act a fost respinsa ,si din cauza avocatului pe care gresit l-am luat,neavand exp.in imobiliare ,cadastru.Acum am in fata doar recursul si nevoie de un avocat bun,altfel raman in aceeasi situatie.Am rugamintea in continuare daca imi puteti recomanda un AVOCAT SPECIALIZAT PE IMOBILIARE. Multumesc


Adica certificatul de urbanism la momentul cumpararii terenului de catre d-voastra, era vechi de un an?
Daca este asa si certificatul de urbanism era vechi si cu posibilitatea ca la momentul emiterii lui, asa sa fi stat situatia in realitate, adica sa se fi putut construi pe el, dar intrucat nu ati cerut unul actual la momentul vanzarii(cand nu mai era teren construibil) cine ar putea fi de vina pentru aceasta situatie?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator
unmoeglich a scris:n
nAdica certificatul de urbanism la momentul cumpararii terenului de catre d-voastra, era vechi de un an?nDaca este asa si certificatul de urbanism era vechi si cu posibilitatea ca la momentul emiterii lui, asa sa fi stat situatia in realitate, adica sa se fi putut construi pe el, dar intrucat nu ati cerut unul actual la momentul vanzarii(cand nu mai era teren construibil) cine ar putea fi de vina pentru aceasta situatie?n



Notarul avea obligatia ca la perfectarea contractului de vanzare-cumparare sa ceara certificat de urbanism aflat in termen de valabilitate si nu sa il foloseasca pe ala vechi de un an de zile. Credeti-ma, stiu ce spun......De ce ii cautati vina bietului cumparator de buna credinta care a achitat notarului un onorariu consistent pt. ca actele sa fie verificate? Problema este alta: este greu sa dovedesti ca x sau y a gresit si trebuie sa raspunda .... Asa ca, eu ii recomand omului sa se inarmeze cu multa rabdare si ii urez sa gaseasca un avocat foarte bun ... Cu stima,
Nu contest obligatia legala a notarului, dar ati putea sa-mi indicati temeiul legal prin care acesta este obligat sa ceara certificatul de urbanism? Ca daca este obligat banuiesc ca este undeva prevazut intr-o lege!

Pentru raspunsul pe care l-am dat m-am bazat pe interpretarea textelor de lege in vigoare, precum si articolul din Revista Dreptul nr. 11/2001- "Pot fi instrainate imobilele in lipsa unui Certificat de urbanism?" Raspunsul este DA, certificatul de urbanism este absolut facultativ, din acest motiv instanta a respins cererea reclamantului si nu din cauza unui avocat incompetent!
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan clau1858 clau1858 Buna seara As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)