avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt spatiile ce intra in proprietatea comuna la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt spatiile ce intra in proprietatea comuna la blocurile noi construite?

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc nou, construit in 2010, format din 16 apartamente.
Va rog sa imi spuneti daca spatiul de sub casa scarii intra sau nu in proprietatea comuna sau poate fi vandut de catre dezvoltator!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 24 Iulie 2016
Corect. Holul de pe casa scarii este in proprietate comuna iar holul din interiorul apartamentului este proprietate individuala chiar daca se numeste tot hol.
Va rog sa aveti in vedere urmatorul articol din P118-99

2.6.29. În casele de scari de evacuare nu vor fi amenajate spatii de lucru, de depozitare
ori cu alte destinatii (în afara de circulatie) si nu vor fi introduse conducte de gaze naturale pentru utilizari tehnologice, conducte pentru lichide combustibile sau tuburi colectoare de gunoi sau alte materiale.
Se admite amplasarea în casa scarilor a instalatiilor care nu prezinta pericol de incendiu sau
explozie, daca nu reduc gabaritul necesar pentru evacuare.
În cazul amplasarii tuburilor colectoare de gunoi sau alte materiale, în încaperi adiacente
separate, dar care comunica cu casele scarilor de evacuare, se vor lua masuri corespunzatoare pentru a se împiedica patrunderea fumului si a focului în casa scarii.

ce decizie CCR stabileste ca proprietatea comuna nu poate fi folosita , concesionata , inchiriata decat cu acordul tuturor proprietarilor / multumesc anticipat !
Vedeti daca va ajuta pe acest subiect :
Decizia nr. 1514/2011referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 45 alin. (3)-(6) din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, in vigoare de la 12.01.2012

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare beci bloc pmeli pmeli Daca vreau sa amenajez in beciul blocului o boxa pentru mine am nevoie de caordul vecinilor? (vezi toată discuția)
Insusirea de catre constructor a spatiilor cu alta destinatie din bloc - abuz sau drept? adila adila Locuiesc intr-un bloc nou in care constructorul cu ocazia dezlipirii, a intabulat pe numele sau toate spatiile cu alta destinatie decat locuinta in scopul de a ... (vezi toată discuția)
Vanzare unei parti din proprietatea comuna a unui condominiu? ionescucarmen ionescucarmen exista posibilitatea ca in cadrul adunarii generale sa se hotarasca vanzarea unei boxe din subsol catre un proprietar de apartament din bloc. daca da, cum ar ... (vezi toată discuția)