IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea.
Cu siguranta Ordonanta 27/2012 NU se aplica sectorului privat ci doar celui public. Am specificat in raspunsuri ca angajatorul persona juridica privata nu e obligat de vreun act normativ sa raspunda la petitie/adresa/cerere. Pe ordonanta 27 se va putea formula sesizare catre ITM, asa cum am aratat mai sus (desigur, pe langa OG 27 se vor indica si alte temeiuri de drept, in special Legea 53/2003 actualizata).
Mesajul 2 postat Duminica, 2 Decembrie 2012, 09:29 face referire la sectorul privat, in primul sau aliniat.
In aliniatul 2 ma refer la sesizarea ITM care va raspunde cf. OG 27 in 30 de zile.
Da, ar putea, de regula ITM respecta termenul de 30 de zile prevazut de art. 8 din OG 27/2002. Sunt de parere ca situatia semnalata (munca la negru 3 zile la o firma de paza) nu necesita o cerecetare atat de amanuntita incat sa se faca aplicarea art.9 din acelasi act normativ. Termenul prevazut de art. 8 e regula, iar doar prin exceptie se aplica termenul prevazut de art.9.
ART. 8
(1) Autoritãţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii petiţiei, rãspunsul, indiferent dacã soluţia este favorabilã sau nefavorabila.
ART. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesita o cercetare mai amãnunţitã, conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevãzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.