avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CERERE CATRE ANGAJATOR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CERERE CATRE ANGAJATOR

IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 2 Decembrie 2012
S-ar putea sa si necesite, avand in vedere posibilitatea ca poate nu este vreo dovada a muncii la acel angajator ..
Cazul prezentat este unul din cele mai simple posibile pentru un inspector ITM, iar probabilitatea de a se raspunde in termenul normal de 30 de zile e maxima.
Aspecte legate de acest caz si ce nu se pot sesiza de inspectori in termen de 30 de zile nu se vor putea sesiza nici in termen de 45 de zile ...
Inspectorii vor face un control, daca e cazul vor dispune masuri sau aplica amenzi, svor incheiea un proces verbal si vor raspunde petitionarului inlauntrul termenului normal de 30 de zile. Inspectorii ITM nu fac munca de cercetare de tipul celei pe care o fac organele de cercetare si urmarire penala ci verifica respectarea legislatiei muncii intr-un anumit caz dat si chiar in cazurile ceva mai complexe pot raspunde sesizarii in termen de 30 de zile (aici nu e un caz complex, e simplist, raspunsul poate fi favorabil sau nefavorabil petitionarului).
Chiar si cazurile simple pot raspunde in termen de 45 de zile .. va spun din experienta... iar cazul de mai sus , va fi foarte greu de stabilit de catre ITM daca a lucrat la acel angajator si probabil ca i se va da un raspuns in termen de 30 de zile .. insa daca ar cerceta mai amanuntit ar putea descoperi ca a lucrat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se denunta o ilegalitate? deea_tainted deea_tainted Buna seara! In cazul in care doresc sa denunt activitatea unei firme ca fiind inselatoare, ce incheie contracte care nu sunt respectate si prin care ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna mihaiiuliarodica mihaiiuliarodica Am lucrat la o firma-lucrator commercial-timp in care nu am beneficiat de C.O,si nici banii pe concediu aferenti,deoarece lucram 2 zile tura inversa cu ,colega ... (vezi toată discuția)
Dreptul de petitionare. modalitatea de transmitere a petitiei si termenul de raspuns ContSters278009 ContSters278009 Buna, va rog sa-mi spuneti care este termenul in care o institutie publica respectiv primarie, este obligata prin lege sa raspunda la o petitie, sesizare, ... (vezi toată discuția)