avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

daca ambii parinti sunt de acord ca locuinta supusa partajarii sa fie cedata copilului se poate cere acesta in instanta?Tot o data se poate solicita ca parintele care are spre ingrijire copilul sa nu poata fi dat afara din locuinta iar copilul sa aiba drepturi depline dupa decesul acestuia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:49, 2 Decembrie 2012
Pai daca sunteti de acord nu mai ajungeti la instanta. Donati copilului. Donatia se face prin act autentic, cu rezerva de uzufruct viager pentru parintele care are grija de copil.....
Da, nu are sens sa ajungeti in instanta in cazul dvs.
Actul se poate face la notar.

Este bine sa retineti dreptul de uzufruct viager pentru a nu risca evacuarea din casa atunci cand copilul va deveni major.
La decesul uzufructuarului copilul va dobandi toate atributele dreptului de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager eerika eerika Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 7 ani parintii mei i-au facut fratelui meu mai mic un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Donatie olteandenisa olteandenisa O persoană fizică poate dona un imobil bun propriu , încheia un act notarial(autentic) ca și donator , în favoarea doar unuia dintre soți , ... (vezi toată discuția)