avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari sanatate

daca in Romania sunt obligatorii asigurarile de sanatate la ora actuala?
Cel mai recent răspuns: corneliahodis , utilizator 13:20, 3 Decembrie 2012
1. Nu va obliga nimeni sa va asigurati la sanatate dar daca nu sunteti asigurata nu veti putea beneficia de serviciile medicale decat contra cost.

2. Dar vi se retin aceste contributii sociale de asigurari de sanatate daca aveti venituri care conform legii sunt supuse platii acestor contributii.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va multumesc frumos pt. raspunsuri!am primit o adresa de la C.A.S prin care imi cere sa ma prezint cu actele necesare in caz contrar vor emite decizie de impunere conf.art.83alin(4),art85all.(1) lit.b)dinO.G.92/2003 din Ordinul nr.617/2007C.N.A.S.In afara de Ord.617.sunt articole din Codul de procedura fiscala,vad ca s-au transformat CAS in Fisc.Vreau sa le dau un telefon dar vreau sa fiu bn. informata.Eu sunt casnica si sotu lucreaza in strainatate unde este asigurat.am incercat sa ma asigur dar nu mi-a convenit cate formalitati sant ,sper de la anu sa simplifice legea ! Respectele mele si toate cele bune dl.carea mi-a raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata asigurari sanatate tineri corneliacapat corneliacapat Buna ziua, Cui ar trebui sa ma adresez daca pentru fiul meu in varsta de 18 ani , elev in clasa a XIIa , Casa Judeteana de asigurari de sanatate impune , in ... (vezi toată discuția)
Contract/conventii civile loremakkai loremakkai La veniturile realizate prin contracte/conventii civile se datoreaza contributie la sanatate? Daca da ,atunic cine datoreaza aceasta contributie: angajtorul ... (vezi toată discuția)
Sunt cadru didactic activ si prestez si servicii de meditator. trebuie sa platesc cass? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Sunt cadru didactic activ,angajat, iar la unitatea scolara mi se opresc toate datoriile pe care trebuie sa le onorez eu catre stat,pe statul de ... (vezi toată discuția)