avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA din cumpararea unui apartament.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA din cumpararea unui apartament.

Buna ziua.
Ma numesc Ciprian si as dori sa ma indrumati daca este posibil , in rezolvarea urmatoarei probleme:
Anul trecut am achizitionat un apartament (destinatie-locuinta) ca si persoana fizica direct de la constructor. La acel moment am achizitionat intreaga suma ,urmind ca respectivul constructor sa imi faca predarea apartamentului in luna noiembrie 2008 cel mai tirziu. Achitarea integrala a apartamentului ,includea si TVA-ul de 19% in acel moment, facturile emise de catre vinzator fiind facute pe baza antecontractului de vinzare-cumparare (apartamentul ne-avind CF la momentul respectiv).Avind in vedere faptul ca doar in decursul urmatoarei luni (probabil) se va face vinzarea propriuzisa a apartamentului si la acest moment TVA-ul perceput constructorului de catre stat este doar de 5% ,acest lucru ,inseamna ca diferenta de 14% ,constructorul ar trebuii sa mi-i returneze ,deoarece TVA-ul a fost platit de mine .
Intr-o discutie telefonica ,vinzatorul a refuzat aceast lucru ,dindu-mi de inteles ca nu vrea sa imi returneze diferenta de 14% invocind o durata prea mare si prea complicata a demersurilor necesare.
Cel mai recent răspuns: cipsaveschi , utilizator 21:49, 2 Iunie 2009
Buna ma numesc Ciprian Saveschi si am achizitionat si eu in luna august 2008 un apartament. Am facut plata integrala a acestuia si am primit de la constructor un antecontract in care este specificata suma de achizitie si este scris langa suma "inclusiv TVA". Precizez ca si eu indeplinesc conditiile prevazute in OUG 200/2008. Imi poate spune cineva ce trebuie sa fac pentru a recupera acea diferenta de TVA. Mentionez ca la data semnarii antecontractului cota de TVA era 19%. Astept un raspuns avizat. Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5 % ptr imobile noi deiush deiush Buna ziua, Am achizitionat in 2007 un imobil sub 120 mp si sub 100 000 euro. am platit atunci integral si blocul va fi gata la sfarsitul acestei luni. la ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Problema cu tva 5% xpcalin xpcalin Am cumparat un apartament in 10.11.2008, am platit aproape integral suma ( mai am de platit 500 euro pana in 15-01-2009), am semnat un antecontract pt ca ... (vezi toată discuția)