avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ- INTELEGERE PARTI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ- INTELEGERE PARTI

Buna ziua ,va rog o informatie completa despre partaj .Am terminat divortul si as vrea sa stiu daca pot face partajul prin buna intelegere in eventualitatea ca ar fi posibil sa ajung la acest fapt .Cum se poate proceda si care sunt caile cele mai putin costisitoare .Va rog doar cei care doresc sa ma ajute cu informatii concrete .Multumesc
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 16:19, 3 Decembrie 2012
buna ziua. Pentru a avea costuri reduse la partaj ar trebui ca partile sa se inteleaga si sa incheie o tranzactie, evitand astfel plata expertizelor care sunt costisitoare. In mod obligatoriu trebuie sa contactati un avocat sau un notar pentru perfectarea actelor in mod corespunzator. mult succes.
Intelegerea pentru solutionarea partajului este preferabila oricarei alte variante, iar candva se spunea ca o intelegere stamba este mai buna decat o judecata dreapta. Necazul consta in dificultatea cu care oamenii reusesc sa comunice, mai ales dupa un divort, insa merita sa faceti tot ce se poate in acest sens. Preparator, daca nu reusiti sa ajungeti la intelegere incercati sa va adresati unui mediator. Cand ati reusit sa conveniti asupra aspectelor esentiale va puteti adresa unui Notar pentru redactarea actului daca intre bunuri se afla imobile. In caz contrar va trebui sa apelati la instanta, cu tot ceea ce presupune: timp, bani, consum nervos.
Multumesc tuturor cel care au avut amabilitatea de a-mi raspunde .Imi vor prinde bine aceste informatii deoarece voi lua in calcul ambele posibilitati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul la notar andreus007 andreus007 In urma unor neintelegeri cu sotia am hotarat sa pun punct casatoriei,n-am bagat div inca numai k am fost instiintat printr.un plic de la un birou de mediator ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri inainte de pronuntarea divortului Cristi_33 Cristi_33 Buna ziua, exista vreo posibilitate/procedura legala prin care unul dintre soti sa despagubeasca pe celalalt sot cu c-valoarea partii acestuia dintr-un bun ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua! Cum il pot covinge pe fostul sot sa vina la notariat sa facem procesul de partaj,eu cedand totul in favoarea lui,evitand astfel un proces de lunga ... (vezi toată discuția)